Ομάδας Ράλι: Το Νέο Project της ΚΥΒ

Η KYB Corporation έχει δημιουργήσει, στην Ιαπωνία, μια ομάδα ράλι ως πρωτοβουλία ενός γενικότερου project. Αγωνίζεται στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι για να εκπαιδεύσει τους μηχανικούς ανάπτυξης, να αυξήσει το κίνητρο των εργαζομένων της εταιρείας και να δημιουργήσει νέα προϊόντα.

Η ομάδα ονομάζεται “Kayaba Rally Team” και το αγωνιστικό όχημα χρησιμοποιεί το παλαιό λογότυπο της KYB, επειδή ο σχεδιασμός βασίζεται στη φιλοσοφία “επιστροφή στις ρίζες”. Συγκροτείται από μέλη που ανταποκρίθηκαν σε μια ανοιχτή πρόσκληση και, υπό τον επικεφαλής του όλου project κ. Matsushita (μηχανικός, Τμήμα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της KYB), οι τεχνικοί και οι μηχανικοί «ακονίζουν» τις δεξιότητές τους. Το όχημα είναι ένα Toyota GR Yaris, 1,6 λίτρων turbo και χρησιμοποιεί αμορτισέρ KYB.

Το All Japan Rally Championship (AJRC) βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων του είδους στη χώρα και είναι πιστοποιημένο ως Περιφερειακό Πρωτάθλημα της FIA. Οι οδηγοί και οι συνοδηγοί / πλοηγοί δίνουν τη μάχη σε αμέτρητες διαφορετικές επιφάνειες οδοστρώματος και ποικίλες καιρικές συνθήκες, προσπαθώντας να κατακτήσουν το τρόπαιο. Οι αγώνες διεξάγονται σε όλη τη χώρα, από το Χοκάιντο, στον Βορρά, έως το Κιούσου, στον Νότο.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει μάθει πολλά και, σε κάθε αγώνα, αντιμετώπισε και ξεπέρασε αρκετές προκλήσεις. Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν ήταν στις 13-15 Οκτωβρίου στην Τακαγιάμα της Ιαπωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και το όχημα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της KYB Sport: http://l.ead.me/kayaba-rally.

Η δοκιμή των αμορτισέρ σε περιβάλλον μηχανοκίνητου αθλητισμού αποτελεί σημαντικό μέρος της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων. Για παράδειγμα, το KYB Prosmooth προέκυψε μέσα από μια σειρά πειραμάτων οδήγησης, με έως και 600 διαφορετικούς συνδυασμούς λαδιού και εξαρτημάτων, για τη συλλογή τεράστιου όγκου δεδομένων, παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης των εξειδικευμένων μηχανικών των δοκιμών μας. Παρασκεύασαν υδραυλικό υγρό αμορτισέρ και εξαρτήματα ολίσθησης με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανταλλάσσοντας εξαρτήματα ατέλειωτες φορές, αξιολογώντας, από φυσική άποψη, τα οχήματα. Αυτό αύξησε την απόδοση των αγωνιστικών αμορτισέρ και έδωσε στους μηχανικούς μας τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το προϊόν αιχμής. Αυτή η τεχνολογία Prosmooth εισάγεται τώρα, παγκοσμίως, στα αμορτισέρ OE.