Η Toyota Επιλέγει την KYB για το Υδρογονοκίνητο Mirai

Το νέο, ανασχεδιασμένο Toyota Mirai, ένα όχημα που κινείται με χρήση κυψελών καυσίμου υδρογόνου (FCEV), εξοπλίζεται με αμορτισέρ KYB ως Πρώτη Τοποθέτηση.

Η πρώτη γενιά Mirai κυκλοφόρησε το 2014. Τα FCEV κινούνται με υδρογόνο και είναι τα απόλυτα οικολογικά αυτοκίνητα, καθώς προσφέρουν μεγάλη αυτονομία (έως και 502χλμ. το Mirai) και μικρή διάρκεια ανεφοδιασμού με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Mirai είναι η ιαπωνική λέξη για το μέλλον. Η Toyota ξεκίνησε την ανάπτυξη κυψελών καυσίμου στην Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έχει αναπτύξει μία σειρά οχημάτων κυψελών καυσίμου, τα οποία έχουν υποβληθεί σε περισσότερα από 1.600.000 χλμ. δοκιμών στον δρόμο.

Προκειμένου να επιτευχθεί ελαφρύ και αξιόπιστο σύστημα διεύθυνσης, με τη σωστή τοποθέτηση του αυτοκινήτου στις στροφές και μία υψηλής ποιότητας, άνετη οδήγηση, χρησιμοποιείται ένα νέο σύστημα ανάρτησης. Διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εμπρός και πίσω. Έχει επίσης υψηλή ακαμψία μπροστά και πίσω για να αντισταθμίσει την πλευρική επιτάχυνση στις στροφές. Η οδηγική απόδοση χαρακτηρίζεται από καλή απόκριση και σταθερότητα. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με νέα αμορτισέρ KYB μπροστά και πίσω ώστε να προσφέρει εξαιρετική απόκριση στο τιμόνι και υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ποιότητας, με άμεση απόκριση στην αρχική κίνηση.

Παρά το υψηλό κόστος των οχημάτων υδρογόνου, η Toyota είχε ξεπεράσει τις 10.000 πωλήσεις με το πρώτο Mirai και ο στόχος είναι να αυξηθούν σε 30.000 για το νέο μοντέλο. Η Toyota μείωσε το κόστος του συστήματος κυψελών καυσίμου κατά 95%, σε σύγκριση με το προηγούμενο, κάνοντας τα εξαρτήματά του μικρότερα, ελαφρύτερα, πιο αποτελεσματικά και φθηνότερα για μαζική παραγωγή.

Ο Jordan Day, Διευθυντής Μάρκετινγκ της KYB Europe σχολιάζει «με την ΕΕ να έχει στόχο για 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2030 και την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, η KYB δεσμεύεται να συνεργάζεται με κατασκευαστές οχημάτων για να παρέχει αμορτισέρ παγκόσμιας κλάσης για τα πράσινα οχήματα που εξελίσσουν».