Η KYB παρουσιάζει το σύστημα Motorcycle Actimatic Damper

Η KYB Corporation ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής του συστήματος KYB Actimatic Damper System (KADS).

Το KADS είναι ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ημι-ενεργό σύστημα ανάρτησης για μοτοσυκλέτες, που ενσωματώνει τεχνολογία ελέγχου και υδραυλική τεχνολογία.

Εισάγει μία πρωτότυπη ιδέα της KYB με το «Ground-Hook» που παρέχει στον αναβάτη την αίσθηση ότι “πατάει” στον δρόμο – ένα αίσθημα ασφάλειας, όπως ένα ελαστικό. Αυτό ενισχύει την ικανότητα του οδηγού και συμβάλλει στην απόλυτη σταθερότητα και τον έλεγχο.

Το σύστημα KADS θα τοποθετηθεί στη Yamaha Tracer 9 GT, που θα προσφέρει σπορ απόδοση, αλλά και άνετη οδήγηση. Την πλήρως ρυθμιζόμενη μπροστινή και οπίσθια ηλεκτρονική ανάρτηση διαχειρίζεται η μονάδα αδρανούς μέτρησης έξι αξόνων (IMU) και η μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECU). Η μονάδα ελέγχου ανάρτησης (SCU) υπολογίζει τις βέλτιστες ρυθμίσεις για την απόσβεση της ανάρτησης. Οι ρυθμίσεις απόσβεσης προσαρμόζονται άμεσα, μέσω μίας ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας, για να επιτυγχάνεται η ομαλή και ασφαλής κίνηση, ανεξάρτητα από το φορτίο ή τις συνθήκες οδήγησης. Η λειτουργία ρυθμίζεται μέσω της διεπαφής TFT.

Αυτό το σύστημα ανάρτησης δημιουργεί μία σταθερή δύναμη απόσβεσης, ακόμα και όταν το έμβολο ανάρτησης κινείται πιο αργά, γεγονός που συμβάλλει στη σταθεροποίηση της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας κατά την εκκίνηση από στάση, καθώς και στη σταθεροποίηση της συμπεριφοράς του πλαισίου κατά την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τις στροφές. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ελέγχει την απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης για το μπροστινό πιρούνι και την απόσβεση επαναφοράς για το πίσω αμορτισέρ. Αυτή η ιδιαίτερα προηγμένη ανάρτηση δημιουργεί μία πολύ μεγαλύτερη γκάμα απόσβεσης σε σχέση με τη συμβατική ανάρτηση και είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, προκειμένου να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση χειρισμού.

Εξαιρετικά γνωστή στην Ευρώπη για την ανάρτηση αυτοκινήτων, η KYB είναι, επίσης, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάρτηση μοτοσυκλετών, συμπεριλαμβανομένων των αμορτισέρ, των πίσω αναρτήσεων και των μπροστινών πιρουνιών.

Τα «KADS» και «Actimatic Damper System» είναι εμπορικά σήματα της KYB.