Η KYB παρουσίαζει το σύστημα Intelligent Damping Control

Το σύστημα ανάρτησης Intelligent Damping Control, είναι η τελευταία καινοτόμος τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την KYB και χρησιμοποιείται σε έναν μεγάλο αριθμό, από premium αυτοκίνητα. Στην Ευρώπη, χρησιμοποιείται από το γκρουπ PSA στο DS7 με το όνομα DS Active Scan Suspension. Θα εμφανιστεί επίσης στο Peugeot 508 και το νέο DS9 που θα κυκλοφορήσει το 2021. Στην Ιαπωνία, είναι διαθέσιμο στα Lexus LS και LC και στα Toyota Crown και Avalon.

Αυτή η έξυπνη τεχνολογία χρησιμοποιεί μία μονή κάμερα πίσω από το παρμπρίζ που αναλύει το προφίλ του δρόμου και στέλνει σήμα στην ηλεκτρονική κεντρική μονάδα IDC. Λειτουργεί με τέσσερις αισθητήρες ύψους και τρία επιταχυνσιόμετρα για τη μέτρηση των αντιδράσεων του οχήματος, όπως ταχύτητα, φρενάρισμα και γωνία διεύθυνσης
Η μονάδα ελέγχου υπολογίζει συνεχώς τις βέλτιστες ρυθμίσεις των αμορτισέρ για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε οδική ανωμαλία, βελτιώνοντας την άνεση, με στόχο να δημιουργήσει μία μοναδική και άνετη εμπειρία οδήγησης. Αυτό συμβαίνει μέσω μίας αναλογικής ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας, σε κάθε αμορτισέρ, που ρυθμίζει την εσωτερική πίεση, μεταξύ του άνω και του κάτω θαλάμου, εξασφαλίζοντας μεμονωμένο έλεγχο, τόσο της συμπίεσης, όσο και της επαναφοράς και στους τέσσερις τροχούς.

Οι δοκιμές δείχνουν ότι τα οφέλη είναι ιδιαίτερα αισθητά στα πίσω καθίσματα, με το σύστημα σάρωσης να μειώνει την ταλάντωση, που μπορεί να συμβεί περνώντας πάνω από τις οδικές ανωμαλίες. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν απλή βελτίωση στην άνεση οδήγησης, ωστόσο έχει επίσης θετική επίδραση και στην ασφάλεια. Ομαλότερη οδήγηση σημαίνει ότι και οι τέσσερις τροχοί διατηρούν καλύτερη επαφή με τον δρόμο, επιτρέποντας ασφαλέστερη οδήγηση και φρενάρισμα. Μία ομαλότερη διαδρομή μειώνει επίσης την κούραση του οδηγού.

Ο Juan Carlos Diez, διευθυντικό στέλεχος της KYB Europe Aftermarket, εξηγεί «Αυτό το σύστημα εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης είναι άλλο ένα εξαιρετικό παράδειγμα τεχνολογικών εξελίξεων παγκόσμιας κλάσης που δημιουργήθηκαν από τους μηχανικούς έρευνας και ανάπτυξης της KYB, εδώ στην Ευρώπη και στα γραφεία μας στην Ιαπωνία».