Η KYB Λανσάρει την Πρόκληση Παραγωγής Twin-Zero

Οι εγκαταστάσεις προηγμένης παραγωγής της ΚΥΒ (KAMS), με έδρα το Los Arcos στην Ιασπανία, είναι ένα από τα τρία ευρωπαϊκά εργοστάσια αμορτισέρ της KYB και έχει ξεκινήσει ένα μοναδικό και ενδιαφέρον πρότζεκτ που ονομάζεται «Twin-Zero». Το KAMS κατασκευάζει προϊόντα πρώτης τοποθέτησης – ΟΕ για τη Stellantis: DS, Peugeot, Citroen, Audi, VW, Skoda, Renault, καθώς και για την ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά.

Στόχος αυτού του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό δίδυμο μίας γραμμής παραγωγής, προκειμένου να προσπαθήσει να επιτύχει μηδενικές ανωμαλίες, προγνωστική συντήρηση, ιχνηλασιμότητα των τελικών προϊόντων και των πρώτων υλών. Όλα αυτά με παράλληλο στόχο την επίτευξη μίας πιο βιώσιμης διαδικασίας παραγωγής και τελικού προϊόντος.

Για την υλοποίηση αυτού του καινοτόμου έργου, το KAMS συνεργάζεται με διάφορους εταίρους, σε συνδυασμό με τη λήψη επιχορήγησης από την κυβέρνηση της Ναβάρρα μέσω της πρόσκλησης για στρατηγικά έργα R&D 2022-2024.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2024. Απαιτεί τακτική υποστηρικτική τεχνική τεκμηρίωση.

Σε αυτήν την αρχική φάση του έργου, οι ομάδες εργάζονται για να αναλύσουν ολόκληρη τη ροή της γραμμής παραγωγής και δοκιμάζουν νέα συστήματα καταγραφής δεδομένων, όπως η τεχνητή όραση (artificial vision) ή η προηγμένα αισθητηριακά (advanced sensory). Καθώς το έργο Twin-Zero είναι αρκετά μεγάλο, υπάρχουν πολλά ορόσημα κατά τα οποία θα παρουσιαστεί η πρόοδος.

Ο Juan Carlos Díez, Εκτελεστικός Διευθυντής Aftermarket της KYB Europe, εξηγεί «Το KAMS είναι το μόνο εργοστάσιο στο παγκόσμιο δίκτυο της KYB που, επί του παρόντος, αναλύει τη διαδικασία παραγωγής της με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την πρόοδο και τα αποτελέσματα αυτού του καινοτόμου πειράματος, για να μάθουμε πώς να βελτιώσουμε το KAMS και τα άλλα 13 εργοστάσιά μας παγκοσμίως, προς όφελος τελικά των πελατών μας στη δευτερογενή αγορά».