Η KYB Ανανεώνει την Υποστήριξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross

Η νικηφόρα ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, KYB EKS JC, και ο τριπλός πρωταθλητής της διοργάνωσης FIA World Rallycross, Johan Kristoffersson, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου FIA World RX 2021. Ο Kristoffersson συναντά τον Βέλγο Enzo Ide, με τους δύο οδηγούς να χρησιμοποιούν αμορτισέρ και ηλεκτρονικό υδραυλικό τιμόνι KYB στη νεότερη γενιά του Audi S1 ​​EKS RX quattro.


«Αν δεν μπορείς να τον νικήσεις, πήγαινε μαζί του – είναι τόσο απλό», λέει ο ιδιοκτήτης της ομάδας KYB EKS JC, Mattias Ekström. «Είχα πολλές υπέροχες μάχες με τον Johan και νομίζω πως όλοι συμφωνούν ότι έχει μοναδικές δεξιότητες, οπότε, για μένα, ταιριάζει ιδανικά με τον στόχο της KYB EKS JC για το 2021, να προκαλέσουμε για ακόμα μία φορά τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους και για τους δύο τους τίτλους, της Ομάδας και του Οδηγού.»

Ο 32χρονος Σουηδός έχει ανέβει 36 φορές στο βάθρο του World RX, με 24 από αυτές να είναι νίκες. Ο Kristoffersson δεν έχει κερδίσει μόνο τρεις τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (2017, 2018, 2020), αλλά και τρεις τίτλους στο Porsche Carrera Cup Scandinavia, δύο τίτλους στο Scandinavian Touring Car Championship και έναν τίτλο στο Superstars International Series. Είναι, επί του παρόντος, στην κορυφή της κατάταξης Extreme E με τον συναθλητή του Molly Taylor, κερδίζοντας 2 στους 2 γύρους για την Rosberg Racing.

«Πρώτα απ’ όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πραγματοποιήσω μία πλήρη σεζόν στο FIA World RX. Και το να γίνεται αυτό με μία νέα ομάδα, είναι μία νέα πρόκληση για μένα», σχολιάζει ο Johan Kristofferson. «Η KYB EKS JC ξέρει πώς να κερδίζει αγώνες και πρωταθλήματα και μετά τις δύο πρώτες μέρες δοκιμών διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να μάθουμε και να βελτιωθούμε ο ένας από τον άλλο. Ο Joel Christoffersson και ολόκληρη η ομάδα έχουν πολύ πάθος και ενθουσιασμό να επιτύχουμε τον στόχο και να υπερασπιστώ εγώ τον τίτλο του Οδηγού και, μαζί με τον Enzo, επίσης τον τίτλο της Ομάδας».

«Ο Johan είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός του World RX μέχρι σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος που, με την υποστήριξη των Red Bull, Ravenol, KYB και Blåkläder μπορούμε να τον έχουμε στην ομάδα μας δίπλα στον Enzo. Η εμπειρία και οι γνώσεις του θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε περαιτέρω και επίσης για τον Enzo, αυτή θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μάθει από τον καλύτερο. Θα συνεχίσουμε τις δοκιμές πριν από τη σεζόν και είμαι βέβαιος ότι θα δυσκολέψουμε τη ζωή των αντιπάλων μας», λέει ο διευθυντής της ομάδας KYB EKS JC, Joel Christoffersson. «Το 2021 για την KYB EKS JC θα είναι μία πολύ ξεχωριστή χρονιά, καθώς θα συμμετέχουμε με τα αυτοκίνητά μας σε τρία πρωταθλήματα – FIA World RX, Nitro Rallycross (ΗΠΑ) και RallyX Nordic.»

Αποτελούμενο από 7 διήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, το WRX πραγματοποιείται σε πίστες που είναι ένας συνδυασμός αγώνων ράλι και πίστας εκπαίδευσης. Οι οδηγοί είναι εξοπλισμένοι με RX Supercars με πάνω από 600bhp και η δυνατότητα επιτάχυνσης 0-60mph είναι κάτω από τα δύο δευτερόλεπτα. Μπορείτε να βρείτε τακτικές ενημερώσεις σχετικά με το World RX στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της KYB.