Η ΚΥΒ Διεξάγει Έρευνα για την Αυτοματοποιημένη Οδήγηση

Οι μηχανικοί έρευνας και ανάπτυξης της KYB εργάζονται για την ανάπτυξη ενός ενσωματωμένου συστήματος ελέγχου αμορτισέρ / υδραυλικού τιμονιού που υποστηρίζει την αυτοματοποιημένη οδήγηση άνετα και με ασφάλεια.

Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου επιτυγχάνει προηγμένο έλεγχο της κίνησης του οχήματος συνδέοντας τα αμορτισέρ και το υδραυλικό τιμόνι. Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί μειώνει την ταλάντωση (περιστροφική κίνηση S στην κατεύθυνση στροφής).

Χρησιμοποιεί δεδομένα για τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί τα οποία λαμβάνονται από πληροφορίες του χάρτη, μαζί με άλλες πληροφορίες που συλλέγονται κατά την αυτοματοποιημένη οδήγηση, για να προβλέψει τη μελλοντική κίνηση και τους κραδασμούς του οχήματος και, στη συνέχεια, ελέγχει το υδραυλικό τιμόνι για να επιτύχει τη βέλτιστη οδήγηση χωρίς ταλαντώσεις. Επιπλέον, ακόμη και όταν το όχημα περνά πάνω από ανώμαλες επιφάνειες (σαμαράκια, εγκάρσιες τομές, μικρές λακκούβες κ.λπ.), η δόνηση του αμορτισέρ χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη της ταλάντωσης του οχήματος, εκ των προτέρων, και το υδραυλικό τιμόνι καθοδηγείται, ώστε να την εξουδετερώσει.

Το σύστημα αναμένεται να προσφέρει 50% μείωση στην ταλάντωση που συμβαίνει όταν ένας τροχός περνάει πάνω από μια ανωμαλία μερικών εκατοστών, οδηγώντας σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από ταλάντωση και αποσταθεροποίηση του οχήματος με απώλεια της κατευθυντικότητας.

Η αποτελεσματικότητα αυτού του συστήματος επιβεβαιώθηκε με την τοποθέτησή του σε δοκιμαστικό όχημα, που οδηγείται στο υπερσύγχρονο πειραματικό κέντρο ανάπτυξης KYB στην Ιαπωνία, και η ανάπτυξη συνεχίζεται με τον σχεδιασμό και την επαλήθευση της εφαρμογής του σε προϊόντα.

Ο Jordan Day, διευθυντής μάρκετινγκ της KYB Europe, εξηγεί ότι «η αυτοματοποιημένη οδήγηση είναι ένας τεράστιος τομέας έρευνας και ανάπτυξης στην αυτοκινητοβιομηχανία και οι μηχανικοί παγκόσμιας κλάσης της KYB βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν τα εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης και ανάρτησης στη διασφάλιση ότι το επόμενο άλμα στην τεχνολογία οδήγησης είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο».