Αποστολή στον Βόρειο Πόλο

Η ΚΥΒ υποστήριξε μία επική Αρκτική πρόκληση στον «Πόλο του Κρύου», όπου η ομάδα έγινε η πρώτη στον κόσμο που έφτασε ποτέ στις απομακρυσμένες Νήσους Νέας Σιβηρίας με αυτοκίνητο.

Η ομάδα είχε ως οδηγό τον πρεσβευτή της Toyota Bogdan Bulychev. Η συνολική διαδρομή ήταν πάνω από 20.000 χλμ. σε σκληρές συνθήκες, 7.000 από τα οποία ήταν εκτός δρόμου, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης πάνω από τον παγωμένο Αρκτικό Ωκεανό. Η μέση θερμοκρασία ήταν -50ºC, ενώ η χαμηλότερη που καταγράφηκε ήταν -62ºC. Το ταξίδι ξεκίνησε τον Ιανουάριο και τελείωσε τον Μάιο, με τη διαδρομή να καλύπτει τις περιοχές Yakutia – Pole of Cold – Kolyma – Magadan – Kamchatka – Chukotka.

Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένα Toyota Hilux και ένα Toyota Land Cruiser Prado 150. Τα δύο SUV ήταν καλά προετοιμασμένα για οδήγηση σε ακραίες συνθήκες, με τροχούς 38 ιντσών και προβολείς LED. Ήταν εξοπλισμένα με θερμομόνωση και διπλά τζάμια, με επιπλέον συστήματα θέρμανσης εγκατεστημένα στους δύο κινητήρες, με θερμική κουβέρτα με κουτιά μόνωσης για την κάλυψη του ψυγείου. Το ρεζερβουάρ του Hilux χωράει μέχρι και 350 λίτρα και του Prado έως 400 λίτρα, επιτρέποντας στους κινητήρες να λειτουργούν ασταμάτητα μέχρι και 10 μέρες.

Τα οχήματα της αποστολής ήταν εξοπλισμένα με αμορτισέρ ΚΥΒ, σχεδιασμένα να παρέχουν αξιόπιστο χειρισμό και άνεση σε συνθήκες εκτός δρόμου, ενώ παράλληλα διατηρούν εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Οι τεχνικές λύσεις που χρησιμοποιήθηκαν στα αμορτισέρ επέτρεψαν τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας κατά τη λειτουργία, μειώνοντας την πιθανότητα αφρισμού του υγρού και μειώνοντας τις εσωτερικές καταπονήσεις, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του αμορτισέρ και της ανάρτησης, συνολικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην Αρκτική. Ήταν η καλύτερη δοκιμή ακραίου κρύου που θα μπορούσαν να περάσουν τα αμορτισέρ.

Για να δείτε περισσότερα από την πραγματική οδήγηση και τις ακραίες συνθήκες, παρακολουθήστε το βίντεο στο κανάλι της ΚΥΒ Europe στο YouTube.