Zaměřeno Na Pokročilou Výrobu Odpružení V Evropě

KYB Advanced Manufacturing Spain (KAMS) je jedna z nejmodernějších specializovaných továren na výrobu hight tech. tlumičů pérování.

KAMS sídlí v Los Arcos poblíž Pamplony. S investicí přes 20 mil. EUR byla započata

 v červnu 2008 a první testování výrobní linky začalo v srpnu 2009. Plná výroba byla zahájena o čtyři měsíce později prvním OE projektem mezi KYB a BMW. Jednalo se o výrobu předních a zadních tlumičů pro novou řadu 5. O několik měsíců později se rozběhla výroba pro PSA a Audi, jenž byla převedena z jiné španělské továrny KYB KYBSE.

V továrně se nachází celkem 6 výrobních linek a výrobní kapacita je v současné době

 1,45 milionu tlumičů za rok. KAMS má 184 zaměstnanců, z toho 145 je u výrobních linek.

Když vstoupíte do výrobní oblasti v KAMS, tak první věci, které si všimnete je čistota provozu v porovnáním s jinou výrobní činností. Výrobní tým tvrdě pracuje na udržení optimálních podmínek pro tuto vysokou úroveň specializované výroby, včetně průběžných auditů procesů, produktů a auditů vysoké úrovně čistoty (systém 5S) každé 2 týdny.

Výrobní proces je vysoce automatizovaný – operátoři výroby zahájí výrobní proces vložením základních komponent a pak se jich během výroby ani nedotknou, dokud projdou celým výrobním procesem. Až poté je kontrola kvality konečného produktu plně manuálním procesem.

Dva hlavní typy tlumičů vyráběných společností KAMS jsou REAS a IDC.

REAS je speciální tlumicí systém závěsu kola, který ovládá vertikální kmitání a tlumicí sílu v zatáčkách bez přídavných elektronických zařízení. Spojuje tlumiče se zvláštním třetím tlumičem, který má plovoucí píst a rozděluje tlumicí sílu na levý nebo pravý tlumič.

Pro tento systém existují dvě konfigurace: Paralelní Spojení, kde jsou levý a pravý tlumič jedné nápravy (nebo přední / zadní) spojeny centrálním ventilem; a Diagonální spojení, kde je pravý přední tlumič připojen prostřednictvím centrální ventilové jednotky s levým zadním tlumičem, stejně jako levý přední výboj s pravým zadním tlumičem prostřednictvím druhé centrální jednotky.

Systém řídí chování automobilu při brzdění, zatáčení a zrychlení, aby zvládl přenos hmotnosti a minimalizoval naklánění karoserie. Vylepšuje kontakt mezi pneumatikami a vozovkou prostřednictvím vyvážených sil pneumatik, zlepšuje opotřebení pneumatik, zlepšuje ovladatelnost a poskytuje lepší bezpečnost jízdy v kritických situacích.

Používá se na vozidlech Audi RS 6 Avant, Audi RS 5 Coupé a Sportback a Audi RS 4 Avant pod názvem DRC – Dynamic Ride Control. Každá sada tlumičů REAS je připojena k centrální ventilové jednotce, což zajišťuje optimální provoz a přesnost řízení těchto vysoce výkonných vozidel.

Systém odpružení Intelligent Damping Control (IDC) od společnosti KYB je nejnovější inovativní technologií vyvinutou společností KYB a používá se u řady prestižních vozidel. V Evropě jej společnost PSA používá na vozech Peugeot 508 a DS7 pod názvem DS Active Scan Suspension. Představí se také na novém modelu DS9, který bude uveden na trh v roce 2021. V Japonsku je k dispozici u modelů Lexus LS a LC a Toyota Crown a Avalon.

Tato chytrá technologie analyzuje silniční profil a odešle jej do elektronické centrální jednotky IDC. Pracuje se čtyřmi výškovými senzory a třemi akcelerometry k měření reakcí vozidla, mimo jiné rychlosti, brzdění a úhlu řízení.

Řídicí jednotka průběžně vypočítává optimální nastavení tlumičů, aby zmírnila případné nerovnosti vozovky, zlepšila pohodlí na palubě a vytvořila jedinečný komfortní zážitek z jízdy. Dělá to prostřednictvím proporcionálního solenoidového ventilu na každém tlumiči, který nastavuje vnitřní tlak mezi horní a dolní komorou a poskytuje individuální kontrolu jak komprese, tak i odskoku na všech čtyřech kolech.

Jízdní zkoušky ukazují, že výhody jsou patrné zejména na zadních sedadlech, přičemž skenovací systém snižuje kmitání, ke kterým může dojít při nárazech. Může to znít jako pouhé zlepšení pohodlí při řízení, ale bude to mít také pozitivní vliv na bezpečnost. Hladší komfortní jízda znamená, že všechna čtyři kola budou udržovat lepší kontakt s vozovkou, což umožní bezpečnější řízení a brzdění. Hladší jízda také sníží únavu řidiče.

KYB má tři továrny na tlumiče pérování v Evropě, dvě ve Španělsku a jednu v České republice. V České republice a sice v Chrudimi se také nachází jednoúčelový závod

na výrobu vinutých pružin pérování.