YB byla vyznamenána Toyotou

KYB Corporation obdržela ocenění od Toyoty Motor Corporation za vývoj originálních technologií.

Ocenění bylo předáno během slavnostní ceremonie v červnu a týká se vývoje tlumičů pro nový model Toyota Corolla Sport. Toyota poznala, že KYB technologie použitá na tlumičích výrazně přispěla k lepším jízdním vlastnostem jejich vozidla a tak předala KYB toto ocenění.

Nová Corolla Sport byla oficiálně představena v Japonsku. Její závěsy kol ve předu tvoří vzpěry Mac Pherson a na zadní nápravě jsou použité závěsy se zdvojenými rameny. Toto je první model Toyoty s předním pohonem využívající tyto speciální nastavitelné tlumiče s regulací pomocí selenoidu- Adaptive Variable Suspension (AVS) systém. AVS dokáže regulovat tlumící sílu na tlumiči každého kola zvlášť, a tím se ideálně přizpůsobit rozdílným jízdním podmínkám daného povrchu.

Tyto nové KYB tlumiče dokáží ideálně optimalizovat tlumící sílu při nízkých rychlostech, reagují již od začátku a při vyšších rychlostech poskytují perfektní ovladatelnost a velmi dobrý jízdní komfort. Díky tomu se výrazně omezují náklony karoserie během zatáčení, a výrazně se zvýší bezpečné ovládání vozidla během náhlé změny směru jízdy. Je zde také možnost přepnutí na sportovní režim, kde ještě více vyniknou jízdní vlastnosti vozidla a jeho stabilita.

Než se tlumiče dobrali své finální konfigurace byli podrobeny 600ti různým testům využívající různé kombinace ventilkových systémů, různých druhů olejů a podobně. Pak se konečně nastavila ideální kombinace nastavení vhodná pro toto vozidlo.