Projekt týmové automobilové závody

Společnost KYB v Japonsku zahájila týmové automobilové závody jako součást projektu. Účastní se Japonského mistrovství automobilových závodů, aby vyškolila vývojové inženýry, motivovala zaměstnance a vyvinula nové produkty.

Tým se nazývá ‚Kayaba Rally Team‘ a vozidlo používá staré logo KYB, protože design vychází z konceptu „návratu k původu“. Tým je sestaven z technologů a mechaniků, kteří odpověděli na otevřenou výzvu a pod vedením pana Matsushity (technolog, oddělení motoristických sportů KYB) zdokonalují své dovednosti. Používají vůz Toyota GR Yaris, 1,6l turbo s tlumiči KYB.

All Japan Rally Championship (AJRC) je nejvyšší úroveň národních automobilových závodův zemi a má certifikát jako regionální mistrovství FIA. Řidiči a spolujezdci/navigátoři bojují na bezpočtu různých silničních povrchů a za různých povětrnostních podmínek, aby se pokusili vyhrát trofej. Etapy se konají po celé zemi, od Hokkaida na severu až po Kjúšú na jihu.

Tým se dosud hodně naučil a během každého závodu čelil mnoha výzvám, které iúspěšně překonal. Poslední závod sezóny se uskuteční 13. – 15. října v japonské Takayamě. Více informací o týmu a vozidle naleznete na stránce KYB Sport: http://l.ead.me/kayaba-rally.

Testování tlumičů v prostředí motoristického sportu je důležitou součástí vývoje inovativních produktů. Například KYB ProsmoothTM byl vytvořen prostřednictvím série jízdních zkoušek prováděných až se 600 různými kombinacemi olejů a dílů, při kterých bylo získáno obrovské množství dat a hodnotící zprávy od našich zkušených testovacích inženýrů. Vytvořili hydraulickou kapalinu pro tlumiče a kluzné díly s různými vlastnostmi, nesčetněkrát vyměňovali komponenty a fyzicky posuzovali vozidla. Naši technologové tímzvýšili výkon závodních tlumičů adostali příležitost tento špičkový produkt dále zdokonalit. Technologie ProsmoothTM je nyní celosvětově zaváděna na originální tlumiče