KYB tlumí otřesy u nové generace vozidel

KYB tlumí otřesy u nové generace vozidel s pohonem 4 x 4.

KYB je dodavatel tlumičů pro Mitsubishi a Skupiny PSA Peugeot Citroën.

KYB rozvíjí spolupráci v oblasti dodávek na trh originálního vybavení do prvovýroby (OE). Tři nové modely, které vznikly v důsledku spolupráce Mitsubishi a PSA Peugeot Citroen – Mitsubishi Outlander, Peugeot 4007, Citroën C-Crosser − byly vybaveny tlumiči vyrobenými v KYB.

Všechna vozidla byla prezentována na Autosalonu Ženeva 2007. Zatímco Outlander pokračuje v úspěchu Mitsubishi v segmentu 4 x 4, modely 4007 a C-Crosser jsou prvními představiteli tohoto segmentu ve Skupině PSA Peugeot Citroën.

Jak 4007, tak rovněž C-Crosser používají osvědčená řešení Mitsubishi v oblasti konstrukce pohonu 4 x 4. Kromě toho 4007 nabízí zkušenosti Peugeotu v oblasti konstrukce komfortních systémů odpružení. C-Crosser a 4007 jsou poháněny vysokotlakými motory 2.2 l Hdi, které jsou ohleduplné k životnímu prostředí a garantují vysokou výkonnost. U modelu Outlander byl použit 2litrový, 16ventilový, kompresorem plněný turbomotor DI-D.

Kromě spolupráce s Mitsubishi a PSA Peugeot Citroen, KYB dodává tlumiče v rámci původního vybavení (OE) výrobcům, jako je např.: Audi-VW Group, Ford, General Motors, Nissan, Renault, Toyota. Více než jedna čtvrtina všech vozidel, opouštějících montážní linky na celém světě, je vybavena z prvovýroby tlumiči KYB, což činí z KYB největšího dodavatele tlumičů na trhu původních součástek (OE).