KYB spolupracuje na vývoji zcela nové modulární platformy pro elektro auta

KYB Corporation zahájila strategické partnerství s izraelskou společností EE Automotive (REE), která se obrátila na KYB s cílem vyvinout možnosti zavěšení kol pro své budoucí platformy elektrických vozidel (EV).

KYB má bezkonkurenční poloaktivní a aktivní systémy odpružení kol, které posílí platformu EV nové generace REE. To poskytne svobodu designu a nákladově efektivní a modulární řešení pro e-mobilitu. Kombinace KYB znalostí o odpružení podvozku a průkopnické technologie REE na platformách elektrických vozidel způsobí revoluci v designu elektrických aut.

REE usiluje o to, aby se integrovalo do závěsu kola řízení, odpružení, elektromotor a brzdový systém. Zapojení KYB do projektu spočívá vy vývoji vhodného odpružení celého systému závěsu. Tomu se říká REEcorner ™ – každý roh je zcela nezávislý a je poháněn nejmodernější ECE REEboard ™, která ovládá pokročilou technologii x-by-wire. Tato technologie umožňuje extrémní modularitu, protože každý roh může být přizpůsoben jakýmkoli požadavkům vozidla, což vede k optimální kompatibilitě, účinnosti a nižším nákladům.

REEboard ™ je zcela plochá, rozšiřitelná a modulární platforma. Umožňuje neomezené konfigurace karoserie s úplnou volností designu a větší efektivitou prostoru. Protože není nutné navrhovat novou platformu pro každý typ vozidla, šetří to velké náklady a čas. Poskytuje větší objem při menším půdorysu, aby přepravil více baterií v šasi.

Toto partnerství je poprvé, kdy KYB spolupracovala na platformách EV s technologickou společností. Kazunori Masumoto, generální ředitel strojírenské centrály v divizi KYB Automotive Component Business, vysvětluje: „KYB má bohaté zkušenosti s vývojem a výrobou pokročilých systémů odpružení. Podporuje tím potřeby ekosystému mobility   zítřka “.

Spoluzakladatel a generální ředitel REE Daniel Barel komentoval: „Společnost REE s potěšením vítá KYB v naší jedinečné síti globálních strategických automobilových partnerů a přináší odborné znalosti světové úrovně v pokročilých systémech zavěšení. Technologie KYB bude hrát klíčovou roli v rychlém rozvoji naší EV architektury nové generace, jenž inovuje elektrické vozidlo pomocí zcela ploché, rozšiřitelné a plně modulární platformy, pro budoucí e-mobilitu.“