KYB představuje nové virtuální video bezpečné jízdy

KYB Europe přišla s inovativním přístupem k vysvětlení nebezpečí jízdy s opotřebovanými tlumiči. Toto zcela nové video je vytvořeno ve virtuální realitě.

Diváci musí použít speciální 3D brýle pro sledování tohoto videa. Video velmi názorně ukáže chování vozidla s opotřebovanými tlumiči v porovnání s novými. Video využívá novou funkci režimu virtuální reality nabízené službou YouTube. Divákovi umožňuje otočit hlavu libovolným směrem, jako kdyby byl v autě s řidičem. Vytváří tak příjemný reálný prožitek.

Video ukazuje dvě identická vozidla dělající dva různé manévry. První vozidlo má najeto 80 000 km a má opotřebované tlumiče, druhé má zcela nové tlumiče od KYB. Nejdříve obě vozidla provedou slalomový test, který vyhodnotí stabilitu a trakci vozidla při rychlosti 50 km/h, a poté bude provedena ukázka nouzového brzdění při rychlosti 70 km/h.

Divák může snadno vidět rozdíly v jízdním projevu během testu, kdy se logicky u vozidla s novými tlumiči výrazně zlepší náklony a lehkost ovládání. Při testech brzdění se brzdná dráha s novými tlumiči zkrátila téměř o celou délku vozidla. To je více než polovina šířky typického přechodu pro chodce. To může být velký rozdíl v reálném provozu, kdy řidič může zastavit, nebo naopak někoho srazit. V několika různých místech je video pozastaveno a naměřené hodnoty jasně ukazují rozdíl, mezi opotřebovanými a novými tlumiči.

Marketingový Manager KYB Europe Jordan Day toto komentuje: „Byl jsem osobně řidičem těchto předváděcích vozidel v tomto testu a byl jsem hodně překvapen, jak dramatická byla zlepšení v jízdních vlastnostech a kontrole trakce s novými tlumiči. Vyzývám tím tedy všechny automechaniky, aby včas rozpoznali, kdy je třeba vyměnit tlumiče. Nechť je jim toto video užitečných materiálem k přesvědčení jejich zákazníků.“

KYB bude v nadcházejících měsících ukazovat toto video ve virtuální realitě na místních veletrzích a setkáních se zákazníky. Může také poskytnou papírové 3D brýle. Více informací naleznete na webové adrese vr.kyb-europe.com.