KYB posiluje svoje působení na mistroství v Rallycrossu

Ve spolupráci s JC Raceteknik vstupuje KYB do nového podniku v rámci World Rallycrossu pro rok 2020. Pro tento Švédský tým soutěží pod hlavičkou KYB Team JC, to bude velká výzva uspět v náročné konkurenci.
 

Švédský jezdec Robin Larsson je již přijat, stejně tak jako lotyšský jezdec Janis Baumanis. Oba budou řídit nejnovější specifikaci Audi S1 Supercar. JC Raceteknik. Robin Larsson v loňské sezóně vyhrál evropský šampionát FIA v rallycrossu i severský titul RallyX. Janis Baumanis má již čtyři sezóny zkušeností s World RX a loni dosáhl dvou umístění na stupních vítězů.
  
Společně s tými EKS a JC Raceteknik bude KYB pokračovat ve vývoji závodních tlumičů pro rallycrossové speciály. Tato významná spolupráce již začala v loňské roce a neustále se prohlubuje. Tým koupil od společnosti EKS pět Supercars Audi S1 EKS RX a dva z nich bude mít ve World RX a dva v Euro RX. Všechny vozy také používají speciální posilovač řízení od KYB.

Joel Christoffersson, šéf týmu JC Raceteknik prohlásil: „Být schopen startovat se dvěma jezdci na mistrovství světa je fantastické, a pro mě to byl dlouho sen.“ Díky KYB začneme jako KYB Team JC a budeme pokračovat v technické spolupráci s EKS. Tato investice je dobrou příležitostí pro všechny strany pokračovat na vývoji společně. Bude skvělé pro celý tým a velmi prospěšné pro naše piloty Euro Rallycrossu. “Baumanis řekl: „Jsem nadšený z nové sezóny se zcela novým týmem. JC Raceteknik a Robin loni ukázali, že v Euro Rallycrossu měli dobré tempo, takže letos si myslím, že budeme ještě silnější se dvěma dobrými vozy ve Světovém Rallycrossu. Nemůžu se dočkat, až se svezu nejnovější specifikací EKS Audi osazeným nejnovějšími tlumiči od KYB. Robin rozhodně zná auto lépe než já, ale doufám, že se mu co nejrychleji přiblížím. “