KYB pokračuje v podpoře World Rallycrosu

KYB pokračuju ve sponzorování závodního týmu EKS startujícího ve FIA World Rallycrosu. Pro sezónu 2019 KYB rozšiřuje technickou spolupráci a podporu s novým týmem Monster Energy RX Cartel.

 

Tým EKS se účastní soutěže FIA World Rallycrosu od svých počátků v roce 2014. Přestože v minulé sezóně ukončila svou kapitolu World RX, tým EKS a zakladatel Mattias Ekstrom se v sezoně 2019 opět vrací a podporuje tři mladé talentované jezdce – Krisztian Szabo, Andreas Bakkerud a Liam Doran.

 

Začátek této sezóny u týmu EKS, znamená, že Krisztian Szabo dosáhl svého kariérního cíle v sezóně Mistrovství světa, když v minulosti získal dvojnásobný šampion ve třídě FIA European Rallycross Championship Super 1600. Velice uznávaný řidič Andreas Bakkerud se také vrátí na trať po své poslední sezóně s EKS, ale tentokrát jako součást kartelu Monster Energy RX vedle velmi populárního britského jezdce Liama Dorana.

 

V pátek 5. dubna již začala závodní sezóna 2019. Závodilo se na osvětleném okruhu Yas Marina v Abú Dhabí. Na dráhu se postavilo 16 vozidel, aby soutěžilo v dramatickém úvodním závodu sezóny. Bakkerud bohužel ve třetím čtvrtletí havaroval a následně nemohl soutěžit. Doran skončil na třetím místě v celkovém pořadí. Szabo skončil čtvrtý – byl to fantastický úspěch pro jeho debut World RX.

 

WRX se skládá se z 12 dvoudenních akcí po celém světě a jezdí se na tratích, které jsou kombinací rally a tréninkových okruhů. Řidiči jsou vybaveni rally crosovými speciály s více než 600 koní a schopností zrychlit z 0-100km/h za méně než dvě sekundy. Pravidelné aktualizace týkající se World RX lze nalézt na sociálních sítích KYB.