KYB podporuje MOTO2 TECH 3 závodní tým

KYB a její oddělení motocyklového odpružení sponzoruje v roce 2016 závodní motocyklový tým Tech3, který soutěží v šampionátu Moto2.

Oba jezdci jsou Španělé, první z nich, 18 letý Xavi Vierge, skončil na mistrovství Evropy 2015 Moto2 na druhém místě. Byl to jeho první debut v Moto2 pod týmem Tech3. Druhý jezdec, 22 letý Isaac Viñales, je v týmuTech3 úplným nováčkem.

Jezdci budou soutěžit na motocyklu Mistral 610, jenž bude poprvé v sezóně 2016 používat KYB odpružení.

Při testování před sezónou ve Valencii Xavi Vierge dokončil více kol než ostatní závodníci, a byl jen1 sekundu za nejlepším časem. Prohlásil: “Z nových dílů odpružení mám pozitivní zkušenosti. Jsou docela komfortní. Otestovali jsme hodně dílů od KYB a jsem opravdu potěšen dobrými výsledky a zároveň oceňuji technickou podporu”.

Jordan Day marketingový manager KYB Europe prohlásil: “ Ačkoliv KYB v Evropě neprodává motocyklové díly, je nám potěšením, že naše sportovní divize podporuje nejen svými zkušenostmi závodní tým Tech3”.

Mistrovství závodů Moto2 pořádá 18 závodů po celém světě a 12 z nich se jede v Evropě.

KYB je celosvětově známá svými komponenty odpružení motocyklů.

 

Ačkoliv je KYB dobře známa svým odpružením motocyklů, tak celosvětově je více známa jako jeden z největších výrobců odpružení pro automobily a svými dodávkami do prvovýroby.

Každé čtvrté vozidlo, které se na světě vyrobí, je osazeno jejími tlumiči pérování. V Evropě KYB také nabízí velmi širokou nabídku pružin zavěšení, horního uložení a ochranných sad tlumičů.