KYB oslavuje 80ti leté výročí

KYB Group celosvětově známý lídr ve výrobě tlumičů pérování pro automobily právě oslavil 80 leté výročí vzniku.


Mr. Shiro Kayaba založil ve svých 21 letech v roce 1919 Kayaba výzkumné centrum. Byl velmi talentovaným a kreativním vynálezcem. První výrobek, jenž vyvinul, byl průkopnický hydraulický vzlet a přistávací systém pro letadla, který byl použit na jedné z největších letadlových lodí císařského námořnictva. Následně byla 10. března 1935 založena Kayaba Manufacturing Co. Ltd. Dnes má KYB Group 84 společností po celém světě s více než 13.000 zaměstnanci.


Za posledních 80 let KYB rozšířila a vyvinula hydraulickou technologii použitelnou pro potlačování vibrací, řízení procesů a manipulaci. Tato technologie je používána napříč širokému spektru možného využití jako například: automobily, motocykly, železniční a letecká technika, výrobní procesy atd.

V Evropě můžete nalézt KYB výrobní závody ve Španělsku, ale také v České republice, kde jsou dva závody. Jeden v Pardubicích, který nyní výrazně rozšiřuje svoji kapacitu, a druhý zcela nový v nedaleké Chrudimi. Tyto továrny vyrábějí především tlumiče pérování určené pro prvovýrobu OE, ale také dodávají tlumiče pro trh s náhradními díly ve stejné kvalitě. Závod v Chrudimi vyrábí vinuté pružiny zavěšení. Díky tomu Vám může KYB nabídnout zcela kompletní sortiment týkající se tlumení závěsu kola.

KYB doporučuje zcela výhradně měnit tlumiče a pružiny na nápravě vždy v páru, neboť jedině tak bude mít vozidlo dané jízdní vlastnosti.