KYB obnovuje svoji podporu ve World Rallycrossu

Vítězná posádka mistrovství světa KYB EKS JC a trojnásobný mistr světa v rallycrossu FIA Johan Kristoffersson spojí své síly v závodech FIA World RX 2021. Kristoffersson se spojil s belgickým Enzo Idem. Oba používají tlumiče KYB a také elektronický posilovač řízení v nejnovější generaci ve vozidle Audi S1 EKS RX quattro.


„Pokud ho nemůžete porazit, přidejte se k němu – je to tak jednoduché,“ říká majitel týmu KYB EKS JC Mattias Ekström. „S Johanem jsem zažil mnoho skvělých bitev a myslím si, že každý může souhlasit s tím, že má jedinečnou sadu dovedností, takže je pro mě jako stvořený pro kampaň KYB EKS JC v roce 2021, aby znovu vyzval zbytek pole pro oba tituly týmu a jezdce. “

32letý Švéd má na svém kontě 36 umístění na stupních vítězů World RX, přičemž 24 z toho byli vítězství. Kristoffersson získal nejen tři tituly mistrů světa v rallycrossu (2017, 2018, 2020), ale také tři tituly na skandinávském Porsche Carrera cupu. Dále pak dva tituly skandinávských šampionátů cestovních vozů a jeden titul Superstars International Series. V současné době je v čele žebříčku Extreme E se svou kolegyní Molly Taylor a vyhrál 2 kola z 2 pro tým Rosberg Racing.

„Nejprve jsem velmi rád, že mohu udělat celou sezónu ve FIA World RX.“ A dělat to s novým týmem je pro mě jako nová výzva, “komentuje Johan Kristofferson. „KYB EKS JC umí vyhrávat závody a mistrovství a po prvních dvou testovacích dnech vidíme, že se můžeme navzájem učit a vzájemně se obohacovat.“ Joel Christoffersson a celý tým jsou velmi vášniví a motivovaní k dosažení svého cíle, kterým je obhájení řidičského titulu a společně s Enzem také titulu týmu “.

„Johan je dosud nejúspěšnějším jezdcem World RX a jsem velmi rád, že s podporou Red Bull, Ravenol, KYB a Blåkläder ho můžeme mít v našem týmu vedle Enza.“ Jeho zkušenosti a znalosti nám pomohou dále se rozvíjet a také pro Enza to bude skvělá příležitost učit se od těch nejlepších. Budeme pokračovat v testování před sezónou a jsem si jistý, že našim konkurentům uděláme těžko, “říká manažer týmu KYB EKS JC Joel Christoffersson. „Rok 2021 budu pro KYB EKS JC velmi zvláštním rokem, protože s našimi vozy pojedeme na třech šampionátech – FIA World RX, Nitro Rallycross (USA) a RallyX Nordic.“

WRX, který se skládá ze 7 dvoudenních akcí po celé Evropě, se koná na tratích, které jsou kombinací rally a kruhového tréninku. Řidiči jsou jezdí na Rallycrossových speciálech s výkonem přes 600 koní a schopností zrychlit z 0-100 km/h za zhruba dvě sekundy. Pravidelné aktualizace týkající se World RX najdete na sociálních médiích KYB.