KYB obnovuje sponzorství se soutěžním rallycross týmem působícím ve FIA World Championship

KYB Corporation obnovuje sponzorskou smlouvu s týmem EKS soutěžící v FIA World Rallycross Championship.

Jejich Audi S1 EKS RX Quattro používá KYB elektronické servořízení (EPS), které je v motorsportu dobře známé a používané. KYB logo je viditelné na obou stranách EKS závodního speciálu a také na servisním voze. Tým EKS tvoří švédský pilot Mattias Ekström a norský Andreas Bakkerud.

Mattias Ekström vyhrál šampionát v roce 2016 a v sezóně 2017 skončil druhý. Miluje rychlost a vzrůstal s rallycrossem. Velkou část svého mládí strávil v RX paddocu se svým otcem, který byl také závodníkem. Mattiasovi je nyní 39 let a po více než 20 letech se měl možnost projel po celém světě. Tým EKS je oslavou všeho, co Mattias miluje závodění; vášeň, nadšení a radost.

Andreas Bakkerud je mu 26 let a po 8 letech závodění na motokárách přešel na rallycross, tou dobou mu bylo 15 let. Díky jeho úspěchům se jednalo o chytrý kariérní posun. Zůstává jediným jezdcem ve světové historii RX, který dosáhl maximálních bodů ve všech etapách víkendového turnaje. Vyhrál všechny čtyři kvalifikační podniky, semifinále a finále v Norsku v roce 2016. Celkově skončil v sezóně 2017 na 6. místě, když řídil Ford Focus RS.

EKS se v soutěže WRX účastní od roku 2014. V sezóně 2016 tým EKS vyhrál šampionát týmů, čímž se zvýšili naděje na budoucí vyhlídky. V roce 2017 skončil tým celkově třetí. KYB poskytuje týmu od roku 2015 elektronické servořízení a také technickou podporu dle nové sponzorské smlouvy.

Rallycross vznikl již v roce 1967 a WRX začala v roce 2014. Skládá se se z 12 dvoudenních závodů po celém světě, na tratích, které jsou kombinací rallycrossu a okruhové tratě. Piloti závodí se speciály s výkonem až nad 600 koní a schopností zrychlit z 0-60 km / h za méně než dvě sekundy. KYB pravidelně aktualizuje informace o aktivitách EKS na sociálních médiích.