KYB natočila již druhé video ve virtuální realitě

KYB Europe představila svoje v pořadí již druhé video ve virtuální realitě. Divák může zažít ten pocit, kdy sedí na sedadle spolujezdce závodního speciálu ve FIA World Rallycrossu.

Film byl natočen ve spolupráci se závodním týmem EKS Audi Sport, který KYB sponzoruje již od roku 2014. Závodní speciál Audi S1 RX Quattro používá KYB elektronické servořízení, jenž vozidlu zaručuje precizní řízení a zároveň úsporu hmotnosti.

Video ukazuje majitele stáje a zároveň pilota v jedné osobě Mattiase Ekströma, jak vyzývá diváka, aby si nasadil bezpečnostní přilbu a sedl si na sedadlo spolujezdce. Video je na točeno na závodní trati Biķernieki, jenž se nachází v Lotyšské Rize. Tento závodní speciál pilotovaný Mattiasem může dosáhnout zrychlení 0-100 km / h za neuvěřitelných 2,5 sekundy. Maximální rychlost, kterou vozidlo na okruhu v Rize dosáhlo byla 150 km / h, a to těsně před obrovským skokem o délce 35 metrů a výšce 1,5 metru. Nejpomalejší rychlost byla 50 km / h na otáčce těsně po skoku. Maximální síla přetížení byla 1,6 G těsně po jeho druhém skoku.

Video je nejlepší sledovat pomocí náhlavní soupravy virtuální reality v režimu 360 °. KYB Europe představí toto nové video spolu s předchozím videem bezpečné jízdy na různých výstavách a lokálních veletrzích po celé Evropě, jenž se budou konal v roce 2019. Při prohlížení videa mohou diváci obracet svou hlavu do libovolného směru a tím získají plně panoramatický pohled do okolí. Video lze také prohlížet na smartphonu. Po otevření v aplikaci YouTube může divák přesunout telefon tak, aby změnil úhel pohledu. Video může být také shlédnuto na počítači kde pomocí myši lze přesunout obrazovku do libovolného úhlu pohledu.

WRX závody začali již v roce 2014 a skládají se z 12 dvoudenních událostí konajících se po celém světě. Závodí se na tratích, jenž jsou většinou kombinací crossové tratě a závodního okruhu. Je to krátký a ostrý závod jak na šotolině tak na asfaltu. Tým EKS Audi Sport je momentálně v tabulce umístěn na druhém místě těsně před posledním závodem sezóny, který se pojede 24. a 25. listopadu v Jižní Africe.

Odkaz na video naleznete na stránkách vr.kyb-europe.com