KYB je dodavatel tlumičů pro Citroën C5

KYB je dodavatel tlumičů pro hydropneumatické odpružení nového Citroënu C5

KYB pokračuje ve spolupráci s Citroënem na realizaci dodávek součástí odpružení pro nejnovější model C5.

Nový C5 byl vyprojektován s využitím nejnovějších technických řešení, která mají vliv na pasivní a aktivní bezpečnost a jízdní komfort. V nárazových testech Euro NCAP model C5 získal v hodnocení 5 hvězdiček.

Citroën ve svých vozech používá hydropneumatické odpružení od roku 1955. Systém třetí generace, nazvaný Hydractive III+, který je přítomen v novém modelu C5, je vybaven elektronickými systémy, které umožňují řízení polohy tlumicích sil pérování tak, aby byl zajištěn ideální kompromis mezi stabilitou a jízdním komfortem.

Odpružení Hydractive III+ se automaticky přizpůsobuje silničním podmínkám.Použití tlumičů přední a zadní nápravy ve spojení s hydro-pneumatickými pružícími jednotkami umožňuje automatickou kontrolu světlé výšky odpružení z hlediska rychlosti vozidla a stabilizace bočního vychýlení. Toto řešení zajišťuje dynamickou a komfortní jízdu a také dokonalou přilnavost k povrchu silnice.

Dle názoru zástupců KYB Europe rozvíjející se spolupráce s tak významnou značkou, jako je Citroën, je důkazem kvality výrobků KYB na nejvyšší světové úrovni.

Kromě spolupráce s Citroënem dodává firma KYB do celého světa tlumiče jako původní součástky (OE) pro takové výrobce, jako je Audi-VW, Ford, General Motors, Mitsubishi, Renault nebo Toyota.

Každé čtvrté na světě vyrobené vozidlo používá tlumiče KYB v rámci původního vybavení z výroby, což znamená, že KYB je největším dodavatelem tlumičů na trhu, zabývajícím se dodávkami do prvovýroby (OE).