KYB – Elektronické servořízení slavilo vítězství v závodech Daytona 24hod

Wayne Taylorův závodní tým s číslem 10 Konica Minolta DPi Cadillac vyhrál závod Rolex 24 v Daytoně. Jejich závodní okruhový speciál používá KYB Sport Electronic Power Steering (S-EPS)- KYB sportovní elektronické servořízení.

Piloti týmu jsou Jordan Taylor, Renger van der Zande, Kamui Kobayashi a Fernando Alonso. Pro Wayne Taylor Racing tým to bylo již druhé vítezství v posledních třech letech, když poprvé vyhrál v roce 2017.

Závody na okruhu v Daytoně značí začátek sezóny IMSA WeatherTech SportsCar Championship s nejprestižnějším závodem v Severní Americe. Závody na 24hod byli nakonec o 10min zkráceny díky velmi intenzivnímu dešti dle organizátorů nejhoršímu za několik let co zde na okruhu Daytona International Speedway zažili. Vítězství si zajistil Fernando Alonso.

Zkušenný pilot F1 Fernando Alonso vyhrál v roce 2018 závod 24hod v LeMans, a tak se stal již třetím pilotem F1 kdo vyhrál také vytrvalostní závod v Daytoně. Jeho další výzva je Indy 500 v květnu, aby se mohl stát vůbec prvním jezdcem v historii a zajistit si tak “Triple Crown”. Majitel stáje Wayne Taylor vyhrál závody 24hod v Daytoně čtyřikrát.

KYB Corporation má vlastní speciální tým inženýrů pro motorsport mající hodně zkušeností s vývojem a výrobou speciálních komponent pro závodní použití. Velká poptávka po těchto výrobcích ve velkém konkurenčním prostředí klade velký důraz na přesnost a kvalitu výroby. KYB Electronic Power Steering (EPS) – KYB elektronické servořízení je hojně používáno v širokém odvětví motorsportu jako například vytrvalostní závody 24hod v LeMans. KYB komponenty závěsu kola jsou rovněž hojně používány závodními týmy v motorsportu po celém světě.