KYB v České republice – Nová investice v Evropě

Kayaba Industry Company Ltd. , největší světový výrobce tlumičů pérování, určených do prvovýroby (OE), rozšiřuje celosvětovou výrobní základnu otevřením další nové továrny v Evropě, která se nachází v Pardubicích v České republice. Rovněž byla založena nová společnost – KYB Manufacturing Czech s.r.o.

Nový závod zahájí výrobu v dubnu 2006 a zaměstná více než 200 osob. Továrna bude vyrábět tlumiče a jiné součásti odpružení, určené pro výrobce automobilů za přispění nejnovějších technologií (originální vybavení OE). Továrna v Pardubicích ve spojení s výrobním závodem v Pamploně (jižní Španělsko) upevňuje pozici firmy Kayaba Industry v Evropě. Díky dalším investicím do rozvoje moderního výrobního potenciálu Kayaba získala na trhu dodavatelů komponentů pro automobilový průmysl vedoucí pozici, a to jak na trhu originálních dílů do prvovýroby (OE), tak rovněž na trhu náhradních dílů (OES, aftermarket)

Poznámka pro vydavatele:

Firma Kayaba Industry Company Ltd je přední japonský výrobce komponentů a hydraulických systémů s celkovým ročním ziskem kolem 1,8 mld $. Prodej tlumičů se podílí na zisku Kayaba Industry Company Ltd výší 60 %. Kayaba je největší světový dodavatel tlumičů pro výrobce automobilů s 23% podílem na trhu. Z roční výroby 55 milionů kusů tlumičů je 8 milionů kusů určeno pro druhotný trh (aftermarket), což činí 8 % podílu na světovém prodeji. V Evropě zaznamenává firma Kayaba velký nárůst na úrovni 25% podílu na trhu v prvovýrobě(OE) a 17% podílu na trhu s náhradními díly (aftermarket).