Hajime Sato odchází do zaslouženého důchodu

Pan Hajime Sato odešel z KYB Corporation na zasloužený odpočinek. Do společnosti KYB nastoupil v roce 1981 a v letech 1992 až 2001 působil v Evropě jako obchodní manažer, kde navázal pevné vztahy s mnoha zákazníky společnosti KYB. Vrátil se v květnu 2003 jako výkonný ředitel, poté se stal prezidentem KYB Europe až do roku 2011. Hodně se zasloužil se o expanzi KYB v Evropě.

Pan Sato se vrátil do Japonska v roce 2011 jako Sales Executive Manager pro celosvětový aftermarket v divizi Automotive Components Division. V dubnu 2016 se stal výkonným ředitelem a potom byl na dva roky byl převeden do KYB Thailand jako prezident výrobního závodu. V červnu 2018 se vrátil do Japonska, aby jako zástupce generálního ředitele převzal odpovědnost za globální obchod s automobilovými díly, aftermarket a také originální vybavení. V roce 2022 nastoupil do představenstva společnosti KYB Corporation a stal se viceprezidentem.

Pan Sato odešel v červnu 2023 do důchodu a ve skutečnosti zastává pozici externího ředitele představenstva společnosti Sato Shoji Corporation v Japonsku. Jeho poslední návštěva Evropy byla v Německu v září loňského roku, kdy se konal veletrh Automechanika Frankfurt.

Yuto Uchida, viceprezident KYB Europe, uvedl: „Děkujeme Sato sanovi za jeho cenný přínos pro KYB Europe za posledních 30 let a přejeme mu hodně štěstí do dlouhého a šťastného důchodu“.