KYB získala ocenění za inovační technologii odpružení pro PEUGEOT 3008

Skupina PSA (Citroën, Peugeot) přiznala KYB Corporation „Cenu za inovaci” za technologii odpružení „Dynamic Roll Control“, kterou byl vybaven nový Peugeot 3008.

Inovovaný systém „Dynamic Roll Control“, který zabraňuje nadměrnému vychýlení auta, splňuje beze změny jízdního komfortu očekávání nejnáročnějších zákazníků. Díky úzké spoluprácispolečnosti Peugeot s inženýry firmy KYB Suspensions Europe byl vypracován nový kontrolní systém vibrací a vychýlení, který kontroluje chování vozidla na silnici: automobil se dokonale drží povrchu vozovky, přesnost jízdy a kontrola trakce jsou na vysoké úrovni.

Hydraulické tlumiče vybavené víceventilkovým mechanizmem aktivně podporují přilnavost automobilu způsobem, jakého zatím pro tento typ vozidla nebylo dosaženo. Centrální řídicí modul spojuje dva zadní tlumiče, čímž vytváří tlumicí systém, jenž je spojen s třetím modulem. Tento modul splňuje funkci třetího tlumiče s pohyblivým pístem a s hydraulickým zásobníkem.

Při prudkých manévrovacích obloucích nebo v okamžiku objíždění překážky systém spojuje levý a pravý zadní tlumič do jednoho společného členu a zvyšuje efekt tlumení vozidla při jízdě, což významně ovlivňuje zlepšení bezpečnosti. Při rovné jízdě zadní tlumiče fungují stejným způsobem, a zajišťují tak odpovídající jízdní komfort pro všechny cestující. Technologie „Dynamic Roll Control“ filtruje nerovnosti vozovky a ovlivňuje dokonalou stabilitu vozu.

Peugeot 3008 spojuje typické vlastnosti pro vozidla, jako je SUV, MPV a hatchback. Prodej bude zahájen ve druhém pololetí roku 2009. O atraktivitě auta bude rozhodovat kromě jiného zajímavá stylizace karoserie a interiéru a použití moderních technologií.

KYB Suspensions Europe: „Jsme velmi šťastni, že jsme obdrželi „Cenu za inovaci” od PSA. Je pro nás odrazem světové úrovně kvality našich výrobků, které dodáváme uznávanému evropskému výrobci, jakým je Skupina Citroën/Peugeot.“

Kromě spolupráce s firmou Peugeot dodává KYB po celém světě tlumiče v rámci původního vybavení (OE) pro výrobce, jako je např. Audi-VW, Ford, Mitsubishi, Renault nebo Toyota. Každý čtvrtý automobil, který je na světě vyroben, využívá tlumiče KYB z výroby, což znamená, že KYB je největším dodavatelem tlumičů do prvovýroby (OE).