Elektronicky řízené OE tlumiče pro Volkswagen Group

Elektronicky řízené tlumiče od společnosti KYB Corporation (dále jen KYB) využila skupina Volkswagen ve svých nových modelech Tiguan, Passat Variant a také ŠKODA Superb a Kodiaq. Jedná se o zcela nové tlumiče DCC Pro (Dynamics Chassis Control Pro). Uvedení vozidel na trh je naplánováno na první čtvrtletí roku 2024.

Systém DCC Pro využívá tlumiče s dvěma ventily k nezávislému ovládání odskoku a stlačení tlumiče a také jeho oscilace dané pohyby kol během jízdy.

Tyto ventily reagují na stav vozovky a jízdní situace během několika milisekund. ECU aktivuje příslušné solenoidy pro oba směry pohybu tlumiče a dokáže nezávisle nastavit vnitřní tlak tlumiče tak, aby vyhovoval podmínkám vozovky a preferencím řidiče (od pohodlného až po velmi sportovní). Charakteristiky tlumení jsou automaticky plynule upravovány, což ve spojení s plnou nezávislostí mezi odskokem a kompresí posouvá komfort a ovládání vozidla na nejvyšší úroveň. To poskytuje bezpečnou, dynamickou manévrovatelnost a bezprecedentní zážitek z jízdy jako na „létajícím koberci“.

KYB a VW Group spolupracují již dlouhou řadu let, zejména u vývoje sportovního podvozku pro Audi RS. To spolupráci ještě více prohloubilo a zintenzivnilo. Tento nový vývoj je součástí politiky společnosti KYB k dalšímu posílení partnerství s německým výrobcem automobilů. Tvrdý proces vývoje a ověřování mezi týmy KYB a Volkswagen umožnil nabídnout tuto technologii, která byla dosud pro prémiové segmenty pouze představou.

KYB bude pokračovat v růstu v oblasti pokročilých technologií, které poskytují vysokou přidanou hodnotu našim zákazníkům v této velmi náročné době pro celý automobilový sektor.

KYB vyrábí elektronicky řízené tlumiče jak v Asii, tak v Evropě ve svých výrobních závodech speciálně postavených tak, aby byly špičkou ve výrobě tlumičů pomocí nejnovějších technologií.