Auto roku jezdí s tlumiči KYB

KYB  dodává  přední  a  zadní  tlumiče  pérování  do  nového  Nissanu  Leaf.  Tento  vůz  obdržel prestižní titul “Evropské auto roku”. Je to první plně elektrické vozidlo, jež tuto cenu obdrželo.

Nissan  Leaf  je  cenově  dostupný  hatchback  nižší  střední  třídy  s  nulovými  emisemi.           Je speciálně navržen pro lithium-ion baterie s dojezdem více než 160 km.

Håkan Matson, prezident z poroty Auto roku, řekl: ”Naše porota potvrdila, že Nissan Leaf je průlomovým  modelem  mezi  elektrickými  vozy.  Je  prvním  elektromobilem,  který  snese srovnání   s   bežným   konvenčním   vozidlem.”   Porota   čítala   57   předních novinářů z 23 evropských zemí.

KYB vyvíjí velké úsilí při vývoji nových produktů šetrných k životnímu prostředí. Toto vozidlo je velmi dobrým partnerem pro budoucnost ekologického světa vozidel.

Mike Howarth,  z vedení KYB Europe, řekl: “S pokračující spoluprací s automobilkou Nissan KYB  úspěšně  buduje  dlouhodobou  spolupráci  s  předním  světovým  výrobcem  automobilů. Tento model je skutečně vedoucím ve své třídě a my jsme velmi rádi, že můžeme dodávat naše výrobky do tohoto impozatního modelu.”

Kromě Nissanu je KYB dodavatelem originálního vybavení pro plno jiných světových výrobců automobilů včetně Audi-VW Group, Ford, Mitsubishi, PSA Peugeot Citroёn, Renault a Toyotu. Čtvrtina všech vozidel na světě je z výroby vybavena KYB tlumiči pérování. KYB se tím stává největším světovým dodavatelem tlumičů do prvovýroby.

www.kyb-europe.com