KYB představila systém Actimatic odpružení pro motocykly

KYB Corporation zavádí sériovou výrobu speciálního odpružení pro motocykly, jenž se jmenuje KYB Actimatic Damper System (KADS).

KADS je elektronicky řízený poloaktivní systém odpružení motocyklu, který integruje řídicí a hydraulickou technologii.

Představuje originální koncept „Ground-Hook“ (Zemní kotva) od KYB, který poskytuje jezdci pocit, že je uzemněn na silnici. Jezdec má maximální pocit bezpečí a pneumatiky mají nejlepší možný kontakt s vozovkou. To pomáhá řidičovým dovednostem a také výrazně přispívá k maximální stabilitě a kontrole.

KADS bude instalován na motocyklu Yamaha Tracer 9 GT, který poskytne sportovní výkon i pohodlnou jízdu. Plně nastavitelné přední a zadní elektronické odpružení je řízeno šestiosou inerciální měřící jednotkou (IMU) a řídicí jednotkou motoru (ECU). Řídicí jednotka odpružení (SCU) vypočítává optimální nastavení tlumící síly. Nastavení tlumení se okamžitě upravuje pomocí solenoidového ventilu, aby se dosáhlo hladké a bezpečné jízdy bez ohledu na zatížení nebo jízdní podmínky. Režim se nastavuje pomocí rozhraní TFT.

Tento systém odpružení generuje stabilní tlumicí sílu, i když se píst tlumiče pohybuje pomaleji. To výrazně přispívá ke stabilizaci polohy motocyklu při rozjezdu z místa a také stabilizaci polohy podvozku při akceleraci, brzdění a zatáčení. Elektronicky řízený systém ovládá tlumení odskoku a komprese u přední vidlice a tlumení odskoku u zadního tlumiče. Toto vysoce pokročilé odpružení generuje mnohem širší rozsah tlumicí síly než běžné odpružení a je schopno okamžitě reagovat na různé jízdní podmínky, aby bylo dosaženo optimálního jízdního výkonu.

Společnost KYB, je nejvíce známá v Evropě pro svoje automobilové odpružení podvozku, a přitom je také světovým lídrem v oblasti odpružení motocyklů a to jak předních tlumících jednotek, ale také zadních tlumičů a i předních vidlic.