Závodní úspěchy týmu JAOS!

Minulý týden se konala Asie Cross Country Rally 2019, která se jela v Thajsku se      startem v Pattaya a do hlavního města Myanmaru dorazila o 2 200 km později. Tým JAOS (Japanese Offroad Service) skončil na 1. místě ve své třídě T1G a celkově na úžasném 7. místě.

Tým JAOS je sponzorován společností KYB a jejich závodní vozidlo Toyota Double Cab Hilux Revo je vybaveno speciálními tlumiči KYB. Tyto tlumiče byli zkonstruovány týmem inženýrů, jenž závodní tým neustále doprovází. Každou etapu závodu dokončili na 1. místě ve své třídě a celkově skončili neuvěřitelném 4. místě. Jejich celkový čas závodu byl 11:31:17.

Asijská cross-country rally začala již v roce 1996 a je FIA certifikovanou rally od roku 2001. Je to největší cross-country rally v Asii a je známá jako „Paříž – Dakar východu“. Rally je testem řidičských a navigačních dovedností, vytrvalosti a týmové práce, kromě trvanlivosti a houževnatosti vozidel s pohonem všech 4 kol. Trasa je navržena tak, aby pokrývala mnoho typů terénu, jako jsou džungle, bažiny, křižovatky řek a poušť. V uplynulých letech závod zahrnoval téměř všechny druhy povrchů, které příroda umí nabídnout. Ani tento rok nebyl výjimkou, protože týmy musely bojovat s deštěm a záplavami tak špatnými, že to způsobilo kompletní zrušení 4 etapy.

Vítězství ve své třídě je ukázkou spolehlivosti a trvanlivosti KYB odpružení, stejně jako vozidlo Toyota Hilux upravené týmem JAOS, je proslavené svou nezničitelností. Zvláštní gratulace patří pilotovi Tomonori Notovi a spolujezdci Kazuhiro Tanakakovi, stejně jako všem technikům od JAOS a KYB!