KYB se na Automechanice zaměřila hlavně na budoucnost

KYB Europe divize Aftermarket vystavovala na veletrhu Automechanika ve Frankfurtu nad Mohanem. Přední světový dodavatel automobilových tlumičů pérování, vinutých pružin, montážních a ochranných sad tlumičů, se na svém stánku zaměřil na budoucnost.

Na výstavním stánku jste mohli vidět prototyp lehkého tlumiče nové generace, o který byl mezi návštěvníky velký zájem. Vnější plášť a upevňovací konzola tlumiče byly vyrobeny vysokotlakým vstřikováním termoplastické pryskyřice vyztuženou uhlíkovými vlákny. Pryskyřice vyztužená uhlíkovými vlákny je také přizpůsobena pístnici, která byla vyrobena z oceli.

Prototypový tlumič ukazuje na jeden z mnoha KYB vývojových projektů oceněný cenou za inovaci. Řidiči mají stále více požadavků na volitelnou výbavu svých vozidel; zábavní audio systémy, satelitní navigace – jsou nyní téměř ve standardu. Tyto doplňky výrazně zvyšují hmotnost vozidla, takže se výrobci snaží hmotnost snížit kde se dá. Navíc snižování hmotností neodpružených hmot je velice žádoucí pro lepší jízdní vlastnosti vozidla. Proto výzkumní a vývojoví inženýři společnosti KYB neustále zkoumají způsoby, jak vyrobit tlumiče pérování lehčí.

KYB také myslí na budoucnost tím, že se rozhodla omezit dopad veletrhu na životní prostřední. KYB představila svůj stánek, jenž je CO2 neutrální. Co to znamená? Všechny aktivity s výstavou spojené (stavba stránku, ubytování, cesty účastníků a pod) byli spočteny odborníkem na CO2. Pro kompenzaci této spotřeby KYB dala peněžní dar ekologické charitě, zabývající bojem s klimatickými změnami a obnovou přírody v Jižní Americe.

Během Automechaniky představila společnost KYB i své rostoucí portfolio podpůrných nástrojů, které jsou zaměřené na pomoc automechanikům pracujícím s jejich výrobky. Patří sem i nová aplikace KYB Suspension Solutions, která obsahuje některé nové dodatky, které byly spuštěny na výstavě – zejména nástroj pro výpočet pracovních hodin při opravě a také podpora při montáži. Program KYB Suspension Solutions také zahrnuje prohlížení obrázků ve 360stupňích, montážní videa, dílčí specifické poradenství pomocí QR kódů a on-line technickou podporu. Veškerá tato podpora byla názorně demonstrovaná na KYB stánku v sekci KYB Expert.