KYB se rozhodla sponsorovat FIA World Rallycross tým

KYB Corporation oznámila, že bude od června 2017 sponzorovat FIA World Rallycross Championship tým EKS.

 

Vozidlo Audi S1 EKS RX Quattro používá KYB electronický posilovač řízení (EPS), jenž je v motorsportu vyhledávaný. KYB logo bude viditelné na obou závodních speciálech týmu EKS a taktéž na servisním vozidle. Tým se skládá z dvou hlavních protagonistů Toomase “Topi” Heikkinena a majitele Mattiase Ekstroma.

 

Pilot Mattias Ekstrom je ze Švédska a vyhrál mistroství v roce 2016 dvakrát dvojnásobný šampión v DTM strávil svoje mládí v padocku závodech rally crossu. Tým EKS je oslavou všeho co Mattias miluje na závodění: vášeň, zápal pro boj a zábava. V současné době je na třetím místě mistroství se 143 body.

 

Finský jezdec Topi začal svoji závodní kariéru v pouhých osmi letech a postupně přešel v roce 2010 na rallycross. Již první sezónu vyhrál finský šampionát. Stal se šampiónem globálního rally crossu a dvakrát vyhrál zlatou medaili na dostal X Games. V roce 2014, Topi zabodoval na světovém mistroství a v současnosti je na mistroství na 11 místě s 58 body.

 

EKS se účastní světového šampionátu od roku 2014 a v roce 2016 vyhráli šampionát týmů čímž výrazně zvýšili další vyhlídky do budoucna. KYB poskytuje týmu svoji podporu již od roku 2015 a nyní prohlubuje svoji spolupráci i sponzorstvím.

 

Rallycross se skládá z 12ti dvoudenních akcích po celém světě na tratích, které jsou kombinací rally se závodním okruhem. Jezdci závodí na upravených vozidlech mající výkon více než 600koní a zrychlení 0-100km/h za méně než 2sekundy. V roce 2014 závody přilákali v Evropě více než 11.4 milliónů návštěvníků sledujících všech 12 akcí. Sledujte aktuální informace o týmu EKS na KYB sociálních sítích.