KYB se výrazně rozrůstá a navyšuje své investice v Evropě

KYB Corporation otevřela nový výrobní závod ve Španělsku. KYB Advanced Manufacturing Spain (KAMS) je postavem v Los Arcos blízko Pamplony.

Projekt KAMS byl schválen v červnu roku 2008 a první výrobní linka byla testována již v srpnu roku 2009. O čtyři měsíce později již naběhla plná výroba a závod již začal dodávat výrobky do PSA a AUDI. Výrobní kapacita je v současné 1 milion tlumičů pérování, na jejichž výrobě se podílí 70 zaměstnanců v plánu je navýšení až na 140 do roku 2013.

Ačkoliv tento projekt byl podpořen místními investicemi, nákup pozemků, výstavba závodu a výrobní technologie, stál více než 20mil euro. Hajime Sato, President KYB Europe, prohlásil: “Tato investice v čase globální finanční krize dokazuje, že KYB upevňuje svoji silnou pozici nejvetšího světového výrobce pro O.E. a zároveň tím rozšiřuje svoje obchodní aktivity v Evropě”.

KYB má nyní tři výrobní závody v Evropě s roční výrobní kapacitou přes 20 mil. tlumičů pérování. V těchto závodech je dohromady zaměstnáno přes 800 lidí.

KAMS začal dodávat dle nového O.E. kontraktu přední a zadní tlumiče pérování pro BMW řady 5. Toto je první O.E. projekt mezi KYB a BMW.

Ačkoliv je KYB známá jako světový lídr v dodávkách tlumičů pro prvovýrobu a na trh s náhradními díly, nabízí také ostatní komponenty zavěšení kol. Jako jsou pružiny pérování, uložení tlumičů a ochranné sady.

Projekt KAMS byl schvlen v červnu roku 2008 a prvn vrobn linka byla testovna ji v srpnu roku 2009. O čtyři měsce později ji naběhla pln vroba a zvod ji začal dodvat vrobky do PSA a AUDI. Vrobn kapacita je v současn 1 milion tlumičů provn, na jejich vrobě se podl 70 zaměstnanců v plnu je naven a na 140 do roku 2013.