KYB investuje do budoucnosti

KYB Europe posiluje svoji pozici na trhu s náhradními díly otevřením úplně nového výrobního závodu na pružiny pérování. Závod je umístěn v Chrudimi, jenž se nachází poblíž Pardubic tedy cca 15km od stávajícího pardubického závodu kde se vyrábí tlumiče pérování. 

Tento výrobní závod na pružiny byl postaven s ohledem na neustále se zvyšující poptávku po pružinách KYB K-Flex nejen v Evropě ale i v Euroasii. Ivestice do závodu byla zhruba 10miI. Euro   a výstavba začala v květnu 2013. Dokončení proběhlo v prosinci téže roku. Výroba naběhla v lednu 2014 a postupně se bude navyšovat až na plnou kapacitu během třetího kvartálu tohoto roku.

Výrobní process v tomto závodě je na nejvyšší technické úrovni, a byli zde aplikovány nejnovější technické poznatky a know how. Pružiny jsou při výrobě kuličkovány (ostřelovány ocelovými broky) nejnovější technologií a tím se zvýší odolost pružiny vůči únavě materiálu. Všechny pružiny K-Flex jsou fosfátovány a následně se nanáší prášková epoxydová  barva. Tento výrobní proces uděluje pružině velmi dobrou odolnost vůči korozi. Každá pružina je 100% zkontrolovaná a označena pomocí laserového paprsku díky unikátní technologii navrženou KYB.

Mike Howarth, Vice President  KYB Europe Headquarters vysvětlil “Tento nový výrobní závod na pružiny je velmi důležitou investicí pro KYB in Europe, jenž upevní naši pozici na trhu náhradních dílů pružin. KYB Europe začala nabízet pružiny již před10ti lety a to nejprve v Anglii a posléze v celé Evropě a Euroasii. Naše strategie vždy byla stejná – přenézt na tento product KYB výrobní zkušennosti a kvalitu”.

KYB doporučuje provádět výměnu tlumiče a taktéž pružiny zásadně v páru na nápravě. Jedině tak bude zajistěno bezpečné ovládání vozidla a jízdní komfort.