KYB с информация за интелигентния контрол на амортисьорите

Системата за окачване на KYB за интелигентно управление на амортисьорите е най-новата иновативна технология, разработена от KYB и се използва при селекция от престижни автомобили. В Европа се използва от PSA на DS7 под името DS Active Scan Suspension. Тази технология ще се прилага и на Peugeot 508 и новия DS9, който ще бъде пуснат на пазара през 2021 г. В Япония се влага в Lexus LS и LC и Toyota Crown и Avalon.

Тази интелигентна технология използва монокамера зад предното стъкло, която анализира профила на пътя и го изпраща до електронното централно устройство IDC. То работи с четири сензора за височина и три акселерометра за измерване на реакциите на автомобила, включително скорост, спиране и ъгъл на управление.

Контролният блок непрекъснато изчислява оптималните настройки на амортисьора, за да смекчи всякакви неравности, подобрявайки комфорта за създаване на уникално изживяване при шофиране. Това става чрез пропорционален електромагнитен клапан на всеки амортисьор, който регулира вътрешното налягане между горната и долната камера, като дава индивидуален контрол както на компресирането, така и на отскока на четирите колела.

Тестовете показват, че ползите са особено забележими на задните седалки, като сканиращата система намалява трептенията, които могат да възникнат при неравности. Това може да звучи като просто подобряване на комфорта при шофиране, но също така ще има положителен ефект върху безопасността. По-гладкото шофиране означава, че и четирите колела ще поддържат по-добър контакт с пътя, позволявайки по-безопасно управление и спиране. По-плавното каране също ще намали умората на водача.

Хуан Карлос Диез, изпълнителен директор на KYB Europe Aftermarket, обяснява: „Тази оригинална система е чудесен пример за технологичния напредък от световна класа, създаден от инженерите за научни изследвания и разработки на KYB тук в Европа и в японската ни централа“.