KYB S-EPS триумфира в надпреварата „24-те часа на Дайтона“

10-тият Konica Minolta DPi Кадилак на „Уейн Тейлър рейсинг“ спечели надпреварата „Rolex 24“ в Дайтона, в автомобил, използващ спортен електрически сервоусилвател на волана на KYB (Sport Electronic Power Steering (S-EPS)).

Пилотите в тима бяха Джордън Тейлър, Ренгер ван дер Занде, Камуи Кобаяши и Фернандо Алонсо. Това е втората победа в рамките на три години за „Уейн Тейлър Рейсинг“, който за първи път спечели през 2017 година.

Дайтона отбелязва старта на сезона на шампионата IMSA WeatherTech SportsCar с най-престижното състезание за спортни автомобили в Северна Америка. 24-часовото състезание бе прекъснато за десет минути след обилни валежи, причинени от екстремни метеорологични условия, някои от най-лошите, наблюдавани някога на международната писта „Дайтона“. Победата бе осигурена от Фернандо Алонсо с преднина от само две обиколки.

Бившият пилот на Формула 1 Алонсо триумфира на „24-те часа на Льо Ман“ през 2018 година и стана третият пилот на Формула 1, който печели състезание за издръжливост в Дайтона. Следващото му предизвикателство е Indy 500 през май, да бъде първият пилот в историята, завършил „Triple Crown“. Собственикът на отбора Уейн Тейлър е печелил надпреварата „24-те часа на Дайтона“ четири пъти.

KYB Corporation разполага с екип от специализирани инженери в областта на моторните спортове с огромен опит в разработването на високо специализирани продукти за използване в състезания. Голямото търсене на автомобили в тази конкурентна среда изисква прецизност и качество от световна класа. Системите Electronic Power Steering (EPS) на KYB са широко използвани в моторните спортове и особено в състезания за издръжливост, като например 24-часовото рали на Льо Ман. Редица отбори в моторните спортове по целия свят се доверяват също и на компонентите за окачване на KYB.