KYB стартира предизвикателството Twin-Zero Manufacturing Challenge

KYB Advanced Manufacturing (KAMS), базиран в Лос Аркос, Испания, е един от трите европейски завода за амортисьори на KYB и стартира уникален и интересен проект, наречен „Twin-Zero“. KAMS произвежда OE продукти за Stellantis: DS, Peugeot, Citroen; Audi, VW, Skoda, Renault; както и за европейския пазар на резервни части.

Целта на този проект е да се създаде дигитален близнак на производствена линия, за да се направи опит за постигане на нулеви аномалии, прогнозна поддръжка, проследяване на готовата продукция и суровините. Всичко това с паралелната цел да се постигне по-устойчив производствен процес и краен продукт.

За изпълнението на този иновативен проект KAMS си сътрудничи с различни партньори и освен това получава безвъзмездни средства от правителството на Навара чрез поканата за стратегически проекти за инвестиране в изследаване и развитие (R&D) за периода 2022-2024 г.

Проектът започва през юли 2022 г. и е планиран да продължи до края на декември 2024 г. Той изисква редовна техническа документация.

В тази начална фаза на проекта екипите работят за анализиране на целия поток на производствената линия и тестват нови системи за събиране на данни, като например изкуствено зрение или усъвършенствани сензори. Тъй като проектът Twin-Zero е доста дълъг, има няколко основни етапа, в които ще бъде представен напредъкът.

Хуан Карлос Диес, изпълнителен директор „Следпродажбено обслужване“ на KYB Europe, обяснява: „KAMS е единствената фабрика в глобалната мрежа на KYB, която в момента анализира производствения си процес по този начин. С нетърпение очакваме да видим напредъка и резултатите от този иновативен експеримент, за да научим как да усъвършенстваме KAMS и другите ни 13 фабрики по света, което в крайна сметка ще бъде от полза за нашите клиенти на пазара на резервни части.“