KYB пуска втори видеоклип с виртуална реалност

KYB Europe пусна втори видеоклип с виртуална реалност. Той дава възможност на зрителите да усетят преживяването да са на пасажерската седалка на суперкар на FIA World Rallycross.

Филмът е разработен съвместно с екипа на EKS Audi Sport, който е спонсориран от KYB, от самото начало на сътрудничеството им през 2014 г. Audi S1 RX Quattro използва електронно кормилно управление на KYB за прецизно управление и контрол.

Във видеоклипа участва собственикът на EKS и пилот Mattias Ekström. Той приканва зрителите да сложат своята предпазна каска и да седнат на пасажерската седалка, докато колите се състезават на пистата Biķernieki в Рига, Латвия. Колата, управлявана от Mattias, може да достигне от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост, която достигна в Рига, беше 150 км/ч, точно преди да направи огромен скок от 35 метра дължина и 1,5 метра височина. Най-бавната скорост беше 50 км/ч на завоя след скока. Максималната G-сила на Mattias беше 1,6 странично G непосредствено след втория скок.

Най-добре е да гледате видеоклипа с помощта на маска за виртуална реалност в режим 360°. KYB Europe ще представи новият видеоклип, заедно с предишния KYB Safety Video на търговски събития в цяла Европа през 2019 г. Когато гледат видеоклипа, зрителите могат да въртят главата си във всяка посока, за да се насладят на напълно панорамен изглед. Видеоклипът може да се гледа на смартфон, след като е отворен в приложението YouTube, зрителят може да мести телефона си, за да промени ъгъла на гледане на екрана. Може да се гледа и на компютър като с помощта на мишката екрана да се движи под различен ъгъл.

WRX започна през 2014 г., като се състои от 12 двудневни събития по целия свят, на писти, които са комбинация от рали и кръгови състезания. Това е изключително напрегнато състезание, както на черно трасе, така и на асфалт. EKS Audi Sport понастоящем заема второ място, преди последната надпревара за сезона на 24 и 25 ноември в Южна Африка.

Линк към видеоклипа можете са намерите на vr.kyb-europe.com