KYB пуска актиматична амортисьорна система за мотоциклети

KYB Corporation обяви стартирането на масово производство на системата KYB Actimatic Damper System (KADS).

KADS е електронно контролирана полуактивна система за окачване за мотоциклети, която интегрира технология за управление и хидравлична технология.

Тя представя оригинална концепция на KYB за „Ground-Hook“, която осигурява на водача усещането, че е приземен на пътя – усещане за сигурност, точно като гума. Това подпомага уменията на водача и допринася за максимална стабилност и контрол.

KADS ще бъде инсталирана на мотоциклета Yamaha Tracer 9 GT, който ще предостави както спортно изживяване, така и удобно каране. Напълно регулируемото предно и задно електронно окачване се управлява от шестосното инерционно измервателно устройство (IMU) и блока за управление на двигателя (ECU). Устройството за управление на окачването (SCU) изчислява оптималните настройки за амортиcиране на окачването. Настройките на амортисьорите се регулират незабавно чрез соленоид, за да се постигне плавно и сигурно пътуване, независимо от товара или условията на каране. Режимът се задава чрез TFT интерфейс.

Тази система на окачване генерира стабилна амортисьорна сила, дори когато буталото на окачването се движи по-бавно, което допринася за стабилизиране на отношението на мотоциклета при потегляне от стоп, както и за стабилизиране на положението на шасито при ускоряване, спиране и завиване. Електронно управляваната система контролира амортисьорите за отскок и компресия за предната вилка и амортисьорите за отскок за задния амортисьор. Това високо усъвършенствано окачване генерира много по-широк диапазон на амортисьорна сила от конвенционалното окачване и е в състояние да реагира незабавно на променливите условия на каране, за да постигне оптимални експлоатационни характеристики.

Най-известен в Европа с автомобилното окачване, KYB е и световен лидер в окачването на мотоциклети, включително амортисьори, задни възглавници и предни вилки.

“KADS” и “Actimatic Damper System” са търговски марки на KYB.