KYB и Team JAOS поемат Asia Cross Country Rally

KYB Corporation спонсорира Team JAOS, който ще участва в Asia Cross Country Rally (AXCR), стартиращо този уикенд.

AXCR започва през 1996 г. и е сертифицирано от ФИА от 2001 г. насам.Това е най-голямото рали събитие в Азия и е известно като „Париж-Дакар на Изтока“.AXCR включва редица дисциплини за моторни превозни средства, мотоциклети, четириколесни мотоциклети, мотоциклети с кош и 4×4, като повечето от тези дисциплини включват категории за бензин, дизел и електричество.

Превозното средство на Team JAOS е Toyota Double Cab HILUX REVO (Revo / Toyota:Hilux) 2.8 G. Автомобилът ще се движи със специално проектирани амортисьори на KYB.

Управлява се от двама шофьори.На първо място, 30-годишният японец Tomonori Noto, който започва да се състезава на 10-годишна възраст. Оттогава той се състезава и се присъединява към екипа на JAOS през 2015 г.На второ място, 40-годишният японец Kazuhiro Tanaka, завършил висше образование по машинно инженерство. През 2001 г. започва работа в KYB, а през 2015 г. се присъединява към екипа на JAOS, за да подкрепя екипа в AXCR. През 2017 г. става помощник-шофьор за JAOS.

AXCR 2018 започва в Тайланд и завършва в Камбоджа, през Сием Реап – най-популярният туристически обект в Камбоджа. Ралито от 2 200 км се разпределя между шест крака и е тест за шофиране и навигационно умение, издръжливост и работа в екип, както и за подготовката, издръжливостта и здравината на автомобилите с четири колела.

KYB си партнира с Team JAOS през последните няколко години, като надеждата е партньорството им да надгражда предишните резултати, като най-доброто постижение досега е 5то място. Можете да проследите напредъка им по социалните медийни канали на KYB по време на състезанието.