KYB засилва участието си с WRX

Заедно с JC Raceteknik, KYB влиза в ново начинание в World Rallycross за 2020 г. Шведският отбор, който се състезава под флага на JC Team KC, ще предизвика както пилотите, така и отборите в Световния шампионат на FIA Rallycross. Шведският пилот Робин Ларсон вече е включен в екипа, както и латвийският пилот Янис Бауманис. И двамата ще управляват най-новата спецификация Audi S1 ​​Supercar. JC Raceteknik и Робин Ларсон спечелиха както титлата на FIA European Rallycross Championship, така и на RallyX Nordic миналия сезон. Янис Бауманис вече има опит в четири сезона на World RX, постигайки два подиума миналата година.

Заедно с EKS и екипа на JC Raceteknik, KYB ще продължи разработването на амортисьори от най-високо ниво за раликрос, като продължи техническото сътрудничество, започнало миналата година. Екипът е купил пет от суперколите Audi S1 ​​EKS RX от EKS и ще има два от тях в World RX и два в Euro RX. Всички коли използват усилвател на волана на KYB.

„Чувствам се фантастично да мога да започна с двама пилоти на Световното първенство, това отдавна е мечта за мен. Благодарение на KYB ще започнем като KYB Team JC и ще продължим техническото си сътрудничество с EKS. Тази инвестиция е добра възможност за всички страни, която ни позволява да се развиваме заедно. Това ще бъде блестящо за целия екип и ще е от полза и за нашите пилоти в Euro RX “, коментира Джоел Кристоферсон, директор на екипа в JC Raceteknik.

Бауманис заяви: „Развълнуван съм за новия сезон с изцяло нов отбор. JC Raceteknik и Robin показаха миналата година, че имат добри позиции в Euro RX, така че тази година мисля, че ще бъдем още по-силни с две добри коли в World RX. Нямам търпение да вляза в най-новата разработка на EKS Audi с най-новите амортисьори от KYB. Робин определено познава колата по-добре от мен, но се надявам, че ще мога да бъда близо до темпото му възможно най-скоро ”.

KYB е един от най-големите световни производители на автомобилни амортисьори за първоначално вграждане, като един от всеки пет автомобила напуска производствените линии по целия свят, оборудвани с KYB като стандарт. За следпродажбения пазар KYB в Европа също произвежда широка гама от пружини за окачване, заедно с монтажни и предпазни комплекти. Цялото спонсорство на моторните спортове се управлява от KYB Corporation в Япония.