Хаджиме Сато се пенсионира

Г-н Хаджиме Сато се пенсионира от KYB Corporation. Той се присъединява към KYB през 1981 г. и работи в Европа между 1992 и 2001 г. като мениджър продажби, където установява силни връзки с много клиенти на KYB. Завръща се през м. май 2003 г. като управляващ директор, след което става президент на KYB Europe до 2011 г. Той играе важна роля за разширяването на KYB в Европа.

Г-н Сато се завръща в Япония през 2011 г. като изпълнителен мениджър продажби на световния пазар на резервни части в отдела за автомобилни компоненти. През м. април 2016 г. той става изпълнителен директор и е преместен в KYB Тайланд за две години като президент на завода. Завръща се в Япония през юни 2018 г., за да поеме отговорността за глобалния бизнес с автомобилни компоненти, следпродажбено обслужване и оригинално оборудване, като заместник-изпълнителен директор. През 2022 г. се присъединява към Борда на директорите на KYB Corporation и става вицепрезидент.

Г-н Сато се пенсионира през юни 2023 г. и в момента заема позиция на външен директор на Съвета на директорите в Sato Shoji Corporation в Япония. Последното му посещение в Европа беше в Германия през септември миналата година, докато се провеждаше търговското изложение Automechanika Frankfurt.

Юто Учида, вицепрезидент на KYB Europe, коментира: „Благодарим на Сато Сан за ценния му принос към KYB Europe през последните 30 години и му пожелаваме дълго и щастливо пенсиониране“.