Проект на екипа за рали

KYB Corporation в Япония стартира рали отбор като инициатива по проекта. Той се състезава в японския рали шампионат, за да обучава инженери по развойна дейност, да повишава мотивацията на служителите на компанията и да разработва нови продукти.

Екипът се нарича „Kayaba Rally Team“, а автомобилът използва старото лого на KYB, тъй като дизайнът се основава на концепцията за „завръщане към произхода“. Екипът е съставен от членове, които са се отзовали на отворена покана, и под ръководството на ръководителя на проекта г-н Мацушита (инженер, отдел „Моторни спортове“ на KYB) инженерите и механиците усъвършенстват уменията си. Автомобилът е Toyota GR Yaris, 1,6-литров турбо, и в него се използват амортисьори KYB.

All Japan Rally Championship (AJRC) е най-високото ниво на домашно рали в страната и е сертифициран като регионален шампионат на ФИА. Шофьори и помощник-шофьори/навигатори се борят при безброй различни пътни настилки и метеорологични условия, за да се опитат да спечелят трофея. Етапите се провеждат в цялата страна – от Хокайдо на север до Кюшу на юг.

Досега отборът научи много и по време на всяко състезание се изправяше пред редица предизвикателства, но след това ги преодоляваше. Последното състезание за сезона е на 13-ти – 15-ти октомври в Такаяма, Япония. За повече информация относно екипа и автомобила посетете уебсайта на KYB Sport: http://l.ead.me/kayaba-rally.

Тестването на амортисьори в среда на моторни спортове е важна част от разработването на иновативни продукти. Например KYB Prosmooth се роди от поредица от експерименти при шофиране с до 600 различни комбинации от масла и компоненти, за да се съберат огромни количества данни, заедно с докладите за оценка на нашите квалифицирани инженери по тестване. Те подготвиха хидравлична течност за амортисьори и плъзгащи се части с различни характеристики, като разменяха компоненти огромен брой пъти, извършвайки физическа оценка на автомобилите. Това повиши ефективността на състезателните амортисьори и даде на нашите инженери представа за още по-голямо подобряване на авангардния продукт. Тази технология Prosmooth сега се въвежда в цял свят в амортисьорите за оригинално оборудване.