Признаване на KYB с награда на Toyota

KYB Corporation получи награда от Toyota Motor Corporation, която признава развитието на оригиналните технологии.

Наградата за амортисьорите, които KYB разработи за новия модел на Toyota Corolla Sport, е представена на церемония през юни. Toyota призна, че оригиналната технология на KYB е допринесла значително за подобряването на възможностите на новото превозно средство и че на KYB е присъден сертификат за похвала.

Новият Corolla Sport първоначално е лансиран в Япония. Окачването използва MacPherson Struts за предната част и окачване с двойни носачи за задната. Това е първият модел на Toyota за задвижване на предните колела, използващ система за аварийно променливо окачване (AVS) с линеен соленоид. AVS регулира смекчаващата сила за всяко колело според повърхността на пътя и условията на шофиране, за да осигури удобно задвижване на всяка пътна настилка.

Колесните амортисьори на KYB оптимизират смекчаващата сила при ниски скорости, реагират бързо от самото начало, а също така осигуряват отлично управление и комфорт при по-бързи скорости. Подобрена е способността за управление и избягване на аварийни ситуации чрез намаляване на тежестта на тялото при завой. AVS поддържа положението на автомобила чрез независимото регулиране на смекчаващата сила за всяко колело. Към автомобила има допълнителен спортен режим, който включва смекчаващата сила, за да бъде подходящ за спортно шофиране.

Новите амортисьори имат 600 отделни теста, като се използват различни комбинации от масла и компоненти, преди да се направи окончателен избор за постигане на комфортно задвижване с адаптивно управление.