Амортисьори с електронно управление OE за Volkswagen Group

Амортисьорите с електронно управление на KYB Corporation (наричана по-долу KYB) са приети от Volkswagen Group за оборудване на новите модели Tiguan, Passat Variant, SKODA Superb и Kodiaq с новата система DCC Pro (Dynamics Chassis Control Pro). Въвеждането на пазара е планирано през първото тримесечие на 2024 г.

Системите DCC Pro използват амортисьори с двойни клапани, за да контролират независимо колебанията на разтягане и свиване, причинени от движението на каросерията и колелата по време на шофиране.

Тези клапани реагират на пътните условия и пътните ситуации за няколко милисекунди. ECU активира съответните соленоиди за разтягане и свиване, за да регулира независимо вътрешното налягане на амортисьора в зависимост от пътните условия и предпочитанията на водача (от комфортно до много спортно). Характеристиките на амортизацията се регулират автоматично по непрекъснат начин, което в съчетание с пълната независимост между движенията на разтягане и свиване извежда комфорта и управлението на автомобила на най-високо ниво. Това осигурява безопасна, динамична маневреност и безпрецедентно изживяване при шофиране като на „летящо килимче“.

KYB и VW Group работят заедно от няколко години, включително за спортното окачване на Audi RS, и оттогава си сътрудничат широко за марката VW. Тази нова разработка е част от политиката на KYB за по-нататъшно укрепване на партньорството с немския автомобилен производител. Усилената разработка и процесът на валидиране, разработени между екипите на KYB и Volkswagen, направиха възможно предлагането на тази технология, която досега беше представяна само за премиум сегментите.

KYB ще продължи да се развива в областта на модерните технологии, които осигуряват висока добавена стойност за нашите клиенти в тези трудни времена за автомобилния сектор.

KYB произвежда амортисьори с електронно управление както в Азия, така и в Европа, в своите производствени съоръжения, специално изградени да бъдат в челните редици на високотехнологичното производство на амортисьори.