KYB presenterer intelligent system for dempingskontroll (IDC)

Intelligent system for dempingskontroll i bilens fjæringssystem er den nyeste innovative teknologien utviklet av KYB, og brukt i noen kjøretøyer av premiumklasse. Nå i Europa brukes det av PSA-gruppen i en DS7-bil under navnet ”DS Active Scan Suspension”. Peugeot 508 og den nye DS9 (som vil bli lansert i 2021) skal også utstyres med IDC. I Japan er det tilgjengelig i slike kjøretøyer som Lexus LS og LC samt Toyota Crown og Avalon.

Denne intelligente teknologien bruker et såkalt «monokamera» plassert bak bilens frontrute, som skanner og analyserer veiprofil og deretter sender informasjon til IDC sin elektroniske sentrale kontrollenhet. Systemet fungerer med fire høydesensorer og tre akselerometre for å måle kjøretøyets reaksjoner, inkludert hastighet, bremsing og styrevinkel.

Kontrollenheten beregner kontinuerlig optimale innstillinger av støtdemper for å eliminere eventuelle uregelmessigheter og samtidig forbedre komfort og skape en unikt jevn kjøreopplevelse. Dette gjøres gjennom en proporsjonal magnetventil på hver støtdemper som regulerer indre trykk mellom øvre og nedre kammer, og som sikrer individuell kontroll av både kompresjon og tilbakeslag på alle fire hjul.

Tester viser at fordeler er spesielt merkbare for passasjerer i baksete når skanningssystemet reduserer vibrasjoner som oppstår under kjøring på en ujevn overflate. Dette er en tydelig forbedring av kjørekomfort og har en direkte positiv innvirkning på sikkerhet. Jevnere kjøring betyr også at alle fire hjul har bedre kontakt med veibane, og dette muliggjør tryggere kjøring og bremsing. Større komfort vil definitivt påvirke forbedring av førerens persepsjon og tretthet under kjøring.

Juan Carlos Diez, administrerende direktør for KYB Europe Aftermarket, forklarer: «Dette originale utstyrssystemet er et annet godt eksempel på teknologisk fremgang på det høyeste verdensnivået og det ble utviklet av KYB sine forsknings- og utviklingsingeniører i Europa og i hovedkvarter i Japan.»