Rally csapat projekt

A KYB Corporation Japánban rallycsapatot állított össze projekt kezdeményezésként. A csapat a Japán Rallybajnokságban vesz részt a fejlesztőmérnökök képzése, a vállalat alkalmazottai motivációjának növelése és az új termékek kifejlesztése érdekében.

A csapat neve a „Kabaya Rally Team”, a gépkocsin a régi KYB logó található, mivel a dizájn a „vissza a gyökerekhez” elven alapul. A csapat olyan tagokból áll, akik válaszoltak egy nyílt felhívásra, a projekt vezetője Macusita úr (mérnök, KYB Motor Sports részleg), illetve a mérnökök és szerelők továbbfejleszthetik készségeiket. A gépjármű egy Toyota GR Yaris, 1,6 literes turbó, amely KYB lengéscsillapítókkal van felszerelve.

Az All Japan Rally Championship (AJRC) az ország legmagasabb szintű rally versenye, amely a FIA Regionális Bajnokságban is szerepel. A sofőrök és a navigátorok számtalan különböző útfelületen és időjárási feltétel mellett küzdenek meg a trófeáért. A helyszínek az ország különböző pontjain találhatóak az északon lévő Hokkaidótól a déli Kjúsúig.

Már eddig is rengeteget tanult a csapat az egyes versenyek során, és számos kihívást sikerült teljesíteni. A szezon utolsó versenyét október 13-15. között szervezik a Takajamában. A csapatra és a gépjárműre vonatkozó további információért látogasson el a KYB Sport weboldalára: http://l.ead.me/kayaba-rally.

A lengéscsillapítók tesztelése motorsport környezetben az innovatív termékfejlesztés fontos részét képezi. Például a KYB Prosmooth egy olyan vezetési kísérletsorozat eredményeként született meg, ahol 600 különböző olaj és egyéb komponens kombinációját használták elképesztően nagy mennyiségű adat gyűjtéséhez, továbbá szakképzett tesztmérnökeink rengeteg értékelő jelentést készítettek. Különböző tulajdonságokkal rendelkező lengéscsillapító hidraulikafolyadékot és csúszó alkatrészeket készítettek, számtalanszor kicserélték a komponenseket, és fizikailag értékelték a járműveket. Ezzel fokozták a versenyzésnél használt lengéscsillapítók teljesítményét, és betekintést biztosítottak mérnökeink számára a még modernebb termékek fejlesztésébe. A Prosmooth technológia világszerte bevezetésre kerül az eredeti alkatrész lengéscsillapítókba.