A KYB megújítja szponzori megállapodását a FIA Rallycross világbajnokság csapatával

A KYB Corporation megújítja szponzori megállapodását a FIA Rallycross Világbajnokságon induló EKS csapattal.

 

A csapat Audi S1 EKS RX Quattrójához a motorsportokban világszerte ismert és elismert KYB biztosítja az elektronikus szervokormányt (EPS). A KYB emblémája az EKS versenyautóin és szervizautóin egyaránt látható. Az EKS csapatát a svéd csapattulajdonos Mattias Ekström és a norvég Andreas Bakkerud alkotja.

 

Mattias Ekström 2016-ban megnyerte a bajnokságot, a 2017-es szezonban pedig a 2. helyen végzett. Imádja a sebességet! Gyermekkora nagy részét a rallycross világában, az RX istállóiban töltötte édesapjával, aki szintén versenyző volt. A most 39 éves Mattiasnak vérében van a versenyzés. Már több mint 20 éve áll rajthoz világversenyeken. Az EKS mindazt ünnepli, amit Mattias szeret a versenyzésben: a sportág iránti szenvedélyt, a lelkesedést és a száguldás örömét.

 

A 26 éves Andreas Bakkerud 8 évig volt gokartversenyző, mielőtt 15 évesen a rallycrossra váltott. A váltás okos lépésnek bizonyult: Bakkerudból sikeres versenyző vált. A World RX történetében ő az egyetlen, aki maximális pontszámot szerzett egy versenyhétvége minden szakaszában, ezzel megnyerve mind a négy kvalifikációs kört, az elődöntőt és a 2016-os norvég bajnokságot. A Ford Focus RS pilótájaként a 2017-es szezonban összesített 6. helyen végzett.

 

Az EKS 2014 óta vesz részt a Rallycross Világbajnokságon. A 2016-os szezonban megnyerte a csapatbajnokságot, megemelve a velük szemben támasztott elvárásokat. Mattiasék 2017-ben a harmadik helyen végeztek. A KYB 2015 óta látja el az EKS-t elektromos szervokormánnyal, és az új szponzori megállapodás részeként továbbra is technikai támogatást nyújt a csapat számára.

 

A Rallycross 1967-ben indult útjára, a Rallycross Világbajnokságot pedig először 2014-ben rendezték meg. A bajnokság 12 kétnapos eseményből áll, amelyeket a rally és a körversenyek futamainak keresztezéséből született pályákon rendeznek meg 12 országban. A pilóták több mint 600 b/h teljesítményű, kevesebb mint két másodperc alatt 0-ról 60 m/h-ra felgyorsulni képes RX szuperautókban versenyeznek. A KYB rendszeres frissítéseket tesz közzé közösségi oldalán az EKS csapat eredményeiről.