KYB Alpesi Lengéscsillapító

A KYB Corporation alkalmazottja, Takeshi Suzuki a Téli Paralimpián versenyez Pyeong Changban, Dél-Koreában.

A KYB Corporation a japán Para-Ski Federation Alpine Team hivatalos szponzora és hivatalos beszállítója, valamint a KYB Motorcycle Suspension Company technikai csapata részt vesz a székes sí lengéscsillapítók technikai fejlesztésében és a technikai támogatásában. Az egyetlen sítalppal ellátott széken a versenyző kis talppal ellátott két bottal irányítja mindkét kezével a székes sít. A Pyeong Chang modellnél a KYB minden felesleges dolgot eltávolított minden egyes alkotóelemből, hogy könnyűvé tegye azt. A csillapító erő beállíthatóságának szélesebb tartományával rendelkezik, reagálni tud a feltételek kis változásaira, hogy a síelő úgy tudjon síelni, ahogyan akar. Ezt a csúcsmodellt több élenjáró sportolóval együtt, köztük Takeshi Suzukival, tervezték meg.

A verseny március 9-e és 18-a között zajlik. A hat sportágból álló versenyen összesen 670 versenyző vesz részt, 80 éremosztó versenyszámban. A szék-sí versenyek négy, versenyszámból állnak: lesiklás, szuper óriás műlesiklás, óriás műlesiklás és műlesiklás. Mindnyájan egy talpat használnak a szék-síjükön. A lengéscsillapító csökkenti a hófelületből jövő behatásokat és rezgéseket, a síelő térdének szerepét játszva. Beállítható a verseny jellemzői szerint a csillapító erő vagy a tekercsrugó szabályozása révén.

Takeshi Suzuki a japán KYB PR részlegén dolgozik. 30 éves, mindkét lábát közlekedési balesetben veszítette el, amikor gyermek volt. A szék-síelést 9 éves korában kezdte el, és fiatal korában a paralimpia versenyek nézése inspirálta őt a versenyzésre. Az idei versenyre történő felkészülése Chile magassági edzést is tartalmazott, amelynek végére 75 percen át 3.600 méteres tengerszint feletti magasságban kézi kerékpározást tudott végezni. A Suzuki már két paralimpiai érmet nyert, bronzérmet 2010-ben és aranyat a 2014-ben. Több világbajnoki aranyérmet is nyert.