Izgalmas véget ért a WRX-szezon Dél-Afrikában

A 2019-es Ralikrossz-világbajnokságra a motorsport-történelem egyik legszorosabb és legizgalmasabb versenysorozataként emlékezünk majd. Büszkék vagyunk rá, hogy a KYB csapatának munkája és technológiája hozzájárulhatott az egyik főszereplő, a Monster Energy Cartel versenyzője, Andreas Bakkerud sikereihez.

Az RX Cartelt csak a 2019-es határidő előtti utolsó pillanatokban nevezték a világbajnokságra. A minimális felkészülés mellett nagy sikernek számít, hogy a csapat két versenyzővel is nevezni tudott, és hogy mindketten dobogóra léphettek ebben az izgalmas versenyévben. Az EKS támogatásával, amely a Supercarral induló újonc Szabó Krisztiánnal szállt versenybe, mindhárom versenyző megtapasztalhatta a nagyszerű sikereket és bosszantó kudarcokat a szezon során, mielőtt november 9-én sor került volna az idei év utolsó versenyére a dél-afrikai Killarney-ben.

Liam Doran összetettben 114 ponttal nyolcadikként végzett, ami óriási eredmény a brit versenyző számára. Az EKS magyar versenyzője, Szabó Krisztián összetettben tizedikként zárt első teljes World RX versenysorozatán, amivel 99 pontot gyűjtött. A Monster Energy RX Cartel csapatként a harmadik helyen fejezte be az idei szezont a maga 299 pontjával.

196 verseny után Andreas Bakkerud és a svéd Timmy Hansen között 211–211-es pontegyenlőség alakult ki. A versenybírók – miután órákon át vizsgálták a finálé hatodik sorozatában történt ütközést – megerősítették az eredményt, így a norvég Bakkerudé lett a második hely összetettben.

A KYB büszke partnerként vett részt az EKS és a Monster Energy RX Cartel csapat munkájában a 2019. évi FIA Ralikrossz-világbajnokságon. Mindkét csapat a KYB lengéscsillapítóit és elektronikus szervokormányát használta autóiban, és a versenyeken és a tesztelés során egyaránt élvezhette a KYB szakértőinek támogatását. A KYB Corporation valamennyi munkatársa szeretne gratulálni a versenyzőknek, a mérnököknek és mögöttük álló csapatnak az idei szezonban nyújtott remek teljesítményükhöz. Már alig várjuk, hogy elinduljon a 2020-as szezon…